Граничари разбиха контрабанден канал за цигари

  • 13 май 2012 13:58

  • 1288
  • 0
Граничари разбиха контрабанден канал за цигари
©

При три проверки граничните полицаи откриха контрабанден внос на цигари - иззети са 1630 кутии от акцизната стока, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На ГКПП "Капитан Петко войвода" вчера, по искане на служители от "Гранична полиция", е извършена щателна митническа проверка на влизащ в страната лек автомобил. Зад волана на превозното средство бил 24-годишен български гражданин. На проверяващите той представил неистинско свидетелство за управление на МПС. При проверката, под седалките на автомобила, били открити недекларирани 500 кутии цигари "Ракел", без бандерол. Акцизната стока е иззета и предадена на Митница-Свиленград.

Няколко часа по-късно на ГКПП "Гюешево" пристигнал за влизане в страната лек автомобил "Ситроен", с българска регистрация, управляван от 41-годишен български гражданин. Граничните полицаи извършили сканиране на автомобила с мобилна рентгенова рамка и открили в четирите колела 740 кутии цигари. Акцизната стока е била от марките LD и TROKADERO, с македонски акцизен бандерол. На водача на превозното средство е съставен акт за установяване на митническо нарушение.
Малко след полунощ днес на ГКПП "Кулата" гранични полицаи спрели за проверка джип "КИА", с българска регистрация. Превозното средство имало ремарке - платформа, на което бил натоварен лек автомобил "Опел Вектра". Джипът бил управляван от 46-годишен български гражданин. При извършената проверка в резервоара на превозвания лек автомобил били открити 390 кутии цигари от марката "Ракел-слимс", без бандерол. Водачът на автомобила е задържан.

По случаите са образувани досъдебни производства.

Последвайте канала на

БТА
1288 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини