Хванаха над 10 килограма синтетични наркотици

  • 12 май 2012 12:45

  • 2127
  • 0
Хванаха над 10 килограма синтетични наркотици
©

Над 10 килограма синтетични наркотици са иззети при операция на ГДБОП в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Задържани са членовете на организирана престъпна група за производство, трафик и разпространяване на синтетична дрога. Четиримата са задържани за 24 часа. Печалбата от продажбата на иззетите вещества би била за над половин милион лева.

Служители на ГДБОП са провели вчера в София операция за противодействие на производството, трафика и разпространяването на синтетични наркотици. В хода на акцията служителите на отдел „Наркотици“- ГДБОП са локализирали и са задържали участниците в организирана престъпна група.

В района на ж.к. „Сердика“, в момент на сделка с наркотици са задържани общо трима: 49-годишен мъж с инициали М.Д. от София, криминално проявен с многобройни регистрации и осъждан за различни престъпления, включително и свързани с наркотици, 43-годишният И.Р. от столицата, криминално проявен, осъждан за кражба и 41-годишният Д.С. от Сливница. При претърсването на автомобилите и домовете им са открити 5 кг – над 30 000 броя сини таблетки с лого прилеп, реагирали при полевия тест на амфетамин. Иззети са и намерените над 20 000 лева в български пари и евро.

Скоро след това на територията на София е установен и друг участник в престъпната дейност – 56-годишен мъж с инициали И.И. от Сливница, криминално проявен. От неговото жилище в столицата са иззети над килограм – около 6000 броя таблетки от същия вид и електронна везна.

Антимафиотите претърсили и негов имот в землището на сливнишкото Алдомировци, където открили автомат „Калашников“ и над 800 патрона. При претърсването на пристройка към къщата спецполицаите намерили към половин килограм бяло прахообразно вещество, реагирало при теста на амфетамин и около 4 килограма бежови таблетки с лого „каптагон“. От същото помещение са иззети и прекурсори за производство на синтетични наркотици, както и лабораторно оборудване.
Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

2127 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини