Хамстера и Очите планирали да убият антимафиот, работел по делото "Октопод"

  • 11 май 2012 19:37

  • 4657
  • 4
Хамстера и Очите планирали да убият антимафиот, работел по делото "Октопод"
©

Постъпи информация в МВР за проведена среща между Антон Петров-Хамстера и Митьо Очите в Бургас, на която е имало коментари, свързани с подготовката за тежко престъпление спрямо служител от МВР.

Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа за новините на ТВ7. При постъпването на тази информация, един от методите, който може да бъде приложен в случая, това е т.нар. превантивна дейност. Лицата бяха задържани, Хамстера беше в рамките на около 24 часа задържан, Митьо Очите – приведен в поделението в ОДМВР-Бургас, каза Цветанов.

Той поясни, че задържаните са подписали предупредителни протоколи заради това, че полицията знае за срещата и знае какво е било нейното съдържание. Министърът не потвърди дали задържаните са планирали убийство на служител от ГДБОП, а го нарече "тежко престъпление, което е било коментирано и е било като подготовка срещу служител от ГДБОП". Въпросният служител е един от водещите оперативни работници и ръководен служител в дирекцията. Той е координирал дейността по много от делата, водени в ГДБОП, в това число и "Октопода", обясни Цветанов.

"С действията, които предприема правоохранителната система, е да приведем в известност целия емблематичен криминален контингент, които са част от тежката организирана престъпност и, когато има подобни действия, ние да бъдем адекватни и да имаме изпреварващо превантивната дейност, която е също задължение на МВР", каза още вътрешният министър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4657 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2012.05.12 | 11:51

4
Задържани за 24 часа,подписали предупредителни протоколи?!Ама верно ли? Тия протоколи ги пишат при най-обикновенни битови скандали и нямат никаква функция! След като министъра се изказва така-трябва да има годни доказателства!Подготовката за тежко престъпление-също е наказуема със затвор! Иначе ние си знаем,че са били поканени в полицията на кафе.
pravda

2012.05.12 | 11:39

3
Нагласена работа е това. Всички до трактора ще бъдат задържани. Неадекватноста на МВР пак излиза наяве. Тези са по лоши и от комунистите.

2012.05.12 | 07:25

2
Ама да не е както планираха да убият Боко. Цял свят му се смя на простотиите колко пари били дали за него.

2012.05.12 | 07:24

1
Що се прайте че некой ви верва бе боклуци очи уста гъз целия народ знае че сте едно бе шебеци гадове мръсни!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини