Закопчаха двама трафиканти, опитали да вкарат у нас афганистанец и иракчани

26 март 2021 13:48

Закопчаха двама трафиканти, опитали да вкарат у нас афганистанец и иракчани
© Гранична полиция
413 1

Гранични полицаи от ГПУ-Крумовград задържаха двама мъже, прекарвали нелегално имигранти, съобщиха от МВР.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 259

На 25 март 2021 г. около 4 часа близо до село Падало служители на Гранично полицейско управление – Крумовград спрели за проверка два леки автомобила – „Ауди“ и „Фолксваген“, управлявани от двама мъже – на  28 и 21 години. В хода на предприетата проверка е установено, че в колите пътували 13 чужденци -  мъже, на възраст от 18 до 31 г., без документи за самоличност. Установено е, че 12 от тях са граждани на Ирак и един - на Афганистан. Част от чужденците пътували в багажниците на автомобилите.

Заловиха нелегални сирийци в къща в Дунавци

Двамата водачи са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР, а чуждите граждани са настанени в миграционен център. Установено е, че имигрантите са преминали в страната ни през зелената граница с Гърция до близко населено място ги чакали двата автомобила. 

Задачата на двамата шофьори била да ги откарат до населено място в Старозагорска област, а оттам чуждите граждани да стигнат до граница на изход от страната. Крайната им цел била държава в Западна Европа.

Под надзора на Районна прокуратура – Кърджали - Териториално отделение – Крумовград са извършени процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства и др.

Снимки: Главна дирекция „Гранична полиция“

Двамата българи са привлече като обвиняеми за това, че в съучастие, с цел да набавят за себе си имотна облага, противозаконно са подпомагали чужденци да преминат през територията на страната в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използване на моторни превозни средства и по отношение на повече от едно лице – престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1 и т. 5, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от Наказателния кодекс.

Разследването по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 259
Радина Лазарова
413 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
Anaa16

2021.04.10 | 03:54

1
­В­и­ж­т­е­ ­­­м­­о­­я­т­­­а­ ­т­­­и­­й­­­н­­ ­­п­­­у­т­­­к­­а­ ­­-­­­ ­­W­­­W­W­.­B­G­1­­7­­­.­C­­­L­U­­­B­­

Добави коментар

Водещи новини