Откриха голямо количество ментета в камион на ГКПП "Дунав мост 2"

23 февруари 2021 15:26

Откриха голямо количество ментета в камион на ГКПП "Дунав мост 2"
© Прокуратура
39 1

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 1, б. "д" от НК, съобщиха от държавното обвинение.

На 17.02.2021 г., товарна композиция, състояща от влекач с полуремарке, пътувала в посока изход от страната през ГКПП "Дунав мост 2". Върху полуремаркето била поставена турска митническа пломба. Водачът на МПС представил документи, в които било отразено превозване на строителни материали. Мъжът обяснил, че не присъствал на товаренето на стоката и получил документите от турската фирма - изпращач.

При външния оглед на превозното средство и последвала щателна митническа проверка митническите служители установили, че под брезента на ремаркето, по дължината на каросерията - от пода до тавана, са изградени стени от изолационни пана. Зад тях, наред със строителни материали, били открити множество кашони без обозначителни знаци с обувки, чанти, дрехи, в това число якета, спортни екипи, тениски, бельо, детски стоки и други. Всички те били щамповани с фигуративни изображения и надписи на известни търговски марки. Общото количество на иззетите артикули е 18 697 броя. Стоките не са били декларирани, нито са били описани в документите за превоз. По първоначални данни стоката била предназначена от Турция към потребителите в Европейския съюз – Германия и Франция.

Митничари задържаха дрехи менте на ГКПП "Дунав мост 2"

Разследването по случая продължава.

 

 

Novini.bg
39 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
ЛИХВАРЧЕТО

2021.02.23 | 15:40

20271
Ко речи: че в Германия, Франция, Англия няма ментета ??!!

Добави коментар