Пиян полицай заплаши съпругата си с убийство

  • 06 май 2012 16:00

  • 1366
  • 1
Пиян полицай заплаши съпругата си с убийство
©

Задържан е служител на ОД МВР-Русе, заплашвал съпругата си с убийство.

Със заповед на директора на областната дирекция, срещу 43-годишния Г.Г. е образувано дисциплинарно производство, като до приключването му е отстранен от работа. На служителя е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа. Около 23.40 часа снощи в полицията чрез тел. 112 бил получен сигнал за скандал в дома на Г.Г. /43 г./ от Русе.

Пристигналите на място екипи установили, че свадата е в апартамента на полицай от група „СОД“ в областната дирекция. В нетрезво състояние, той грабнал заредения и незаконно притежаван пистолет „Скорпион“ с монтиран на цевта заглушител, опрял го до главата на жена си и я заплашил да убие нея и близките й. Когато видял колегите си, Г.Г. предал доброволно оръжието, последвало и задържането му на основание чл. 63, ал. 1 от ЗМВР. От дома му са иззети зачисленото му служебно оръжие пистолет “Макаров”, два пълнителя и 36 боеприпаси за него, незаконният картечен пистолет със заглушител и приклад, 2 пълнителя, 82 патрона, газов пистолет „Ekol - Special 99” - нерегистриран в информационните системи на МВР, и 13 патрона за него.

По случая е започнала проверка по описа на областната дирекция. След като материалите били докладвани и разгледани от дежурен прокурор, е образувано следствено дело. Срещу Г.Г. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 144 и чл. 339 от НК. С постановление на прокуратурата на служителя е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

На Г.Г. е съставен и акт по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Със заповед на директора на ОД МВР – Русе и на основание на Закона за МВР срещу полицая е образувано дисциплинарно производство. Иззети са му служебната карта и оръжие, отстранен е от длъжност за срока на провеждане на производството.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1366 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Kiroo

2013.08.20 | 21:20

1
Те това се казва идиот в униформа,срам за полиция и полицаи са подобни изроди!!!

Добави коментар

Водещи новини