Недоброжелатели обявиха за мъртъв Недялко Йорданов

  • 06 януари 2021 20:00

  • 2243
  • 2
Недоброжелатели обявиха за мъртъв Недялко Йорданов
© bulphoto (архив)

Фалшива новина в социалните мрежи обяви за мъртъв поета Недялко Йорданов. За минути тя беше споделена стотици пъти. В същото време Недялко Йорданов се лекува от коронавирус във ВМА и пише нови стихове от болничното легло.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Семейството на поета възнамерява да подаде сигнал в ГДБОП за кибертероризъм.

"Снощи, след като 15 минути по-рано съм разговарял с него по телефона и си отворих Facebook-а и видях съболезнователни думи. Недялко Йорданов от COVID-19... Разумът диктува, че това не е възможно, но в първите две минути човек се лута между разума и...", разказа синът на поета Недялко Недялков пред Bulgaria ON AIR.

На 84-годишна възраст почина поетът Любомир Левчев

"Вдигнах високо кръвно налягане, детето ми се разстрои, изпадна в силен стрес, съпругата ми, ние преживяхме Ада на земята заради този пост", сподели другият син на поета Асен Йорданов.

Фалшивата новина се появява в профила на Виктория Джендова от Бургас. Според семейството това е съзнателна злонамерена кампания. Семейството на Недялко Йорданов е категорично – случилото е показателно за лековерието на хората, за тоталната власт на социалните мрежи.

Информационната война може да убива повече от куршуми, вярват близките на поета и планират по-радикални действия.

"Разбрах физически кой стои зад профила, няма да кажа кой е този човек, обмислям да подам сигнали в съответните институции за кибертероризъм срещу баща ми и семейството ми", посочи Асен.

И докато недоброжелатели в социалните мрежи погребаха приживе Недялко Йорданов, той пише стихове от болничната стая. В битката с COVID-19 Недялко Йорданов си служи с още едно оръжие – поезията. Последните му стихове се раждат във ВМА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2243 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.01.06 | 21:40

2
Умряло му е злото,бъди жив и здрав е.б.и.им майката на злобарите
човек

2021.01.06 | 20:28

1
Да жив и здрав.Но,това ви показва до колко трябва да вярвате на написането в интернет .Преди повече от 35 години един човек ми каза да се науча да чета между редовете,разбрах след време какво е.Научете се и вие.Сигурен съм ,че Недялко Ѝорданов ще се присмее на тази глупост.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини