Вандал унищожи коледната украса в Тервел

  • 11 декември 2020 07:40

  • 518
  • 0
Вандал унищожи коледната украса в Тервел
© Кадър - Нова телевизия

Вандал унищожи коледната украса в Тервел. „Това стана само ден след  поставянето й”, съобщи в ефира Нова телевизия заместник-кметът на града Дияна Илиева.

Общински охранителни камери са заснели нарушителя, който необезпокоявано се разхожда около фигурите на Снежанка и Дядо Коледа, които целенасочено уврежда. Инцидентът се случва в 3 часа през нощта. На видеото се вижда и как мъжът, в очевидно нетрезво състояние, дърпа и светлинните гирлянди около двата фонтана на града. 

Коледен базар търси доброто по време на пандемия във Варна

За случая е сигнализирано в полицията, която вече е задържала 28-годишен мъж. „Доколкото съм информирана той не си спомня нищо”, заяви зам.-кметът на града. По думите й нарушителят може да бъде наказан за нанесените щети само в рамките на Наказателния кодекс.

Украсата е направена от електротехниците на Община Тервел, които отделили от свободното си време през почивните си дни, за да я издигнат. Фигурите на Снежанка и Дядо Коледа пък са дело на образователни медиатори в града. „За нас тази украса има сантиментална стойност и затова е още по-ценна за нас”, посочи Илиева.

Последвайте канала на

Novini.bg
518 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини