Дванадесет заразени с коронавирус жители на Шуменска област са починали

Дванадесет заразени с коронавирус жители на Шуменска област са починали на 27, 28 и 29 ноември. Задържа се високо числото на хоспитализираните в МБАЛ - Шумен и за голямо съжаление броят на починалите също е голям. Това съобщи д-р Йорданка Маринова - ръководител на направление "Медицинска дейност" в лечебното заведение.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18360

В това тежко положение лечебното заведение не спира да оказва помощ на всички, нуждаещи се от лечение, не само на тези с COVID-19, отбеляза д-р Маринова. Тя обясни, че болницата, за разлика от други в страната, не търси да назначава санитари, но не би отказала да вземе доброволци без заплащане. Те няма да влизат в ковид отделенията, но ще носят до тях храна, документи и др.

В ковид отделенията на МБАЛ-Шумен са настанени 256 души. От тях 187 са с потвърден коронавирус, а за другите 73 се очакват резултат от тестовете им. В отделението "ОАИЛ" са хоспитализирани шестима пациенти, които са интубирани, допълни д-р Маринова.

Десет заразени с коронавирус жители на Шуменска област са починали

В Единния информационен портал за COVID-19 на 27, 28 и 29 ноември са регистрирани 80 нови случая на жители на област Шумен с положителни за коронавирус проби, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

За област Шумен регистрираните с коронавирусна инфекция достигнаха 3018 души. В системата на РЗИ броят на починалите е 137.

Служители на здравната инспекция са извършили 162 проверки за спазване на противоепидемичните мерки в Шуменско през миналата седмица, при които не са установили нарушения.

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18360

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет