Спипаха младеж от Ботевград, пребил до смърт 44-годишен мъж

  • 27 април 2012 12:09

  • 1091
  • 0
Спипаха младеж от Ботевград, пребил до смърт 44-годишен мъж
©

Младежът, който днес става пълнолетен, е задържан вчера за нанасяне на тежка телесна повреда на свой съгражданин с последвала смърт, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигналът за инцидента бил получен на 5 февруари час след полунощ. Граждани съобщили, че в центъра на Ботевград лежи окървавен мъж в безпомощно състояние. Изпратеният на място полицейски екип установил самоличността на пострадалия - 44-годишен. Той бил в кома, с многобройни травми от побой и незабавно бил транспортиран в столична болница, където на 23 март починал. В хода на разследването на криминалисти от областната дирекция и районното управление в Ботевград били разпитани множество свидетели. В резултат на проведените издирвателни и процесуално-следствени действия, под ръководството на окръжната прокуратура, разследващите се доближавали до евентуалния извършител. В разследването се включил и служител от Института по психология на МВР. Резултатът от изследването установил по безспорен начин съпричастността на единия от двамата заподозрени към извършеното престъпление. От допълнително проведените издирвателни действия криминалистите установили и нови свидетели, които били разпитани пред съдия.

След упорито разследване, продължило повече от два месеца, вчера е задържан авторът на престъплението. Младежът, който днес става на 18 години и досега не е бил известен на полицията, е задържан с полицейска мярка за 24 часа. След като бил подложен на полиграф, извършителят направил пълни самопризнания за стореното. Оказало се, че дори не е познавал по-възрастния мъж.
След доклад на материалите по случая пред Софийската окръжна прокуратура предстои да бъде привлечен в качеството на обвиняем по чл. 124 от НК.

Последвайте канала на

Novini.bg
1091 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини