Заловиха с подкуп инспектор от "Пожарна безопасност и защита на населението" в Плевен

На 20.11.2020 г. е задържан в момент на получаване на подкуп инспектор от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - гр. Плевен, ПАБ в гр. Плевен, предадоха от прокуратурата.

Подкупът е поискан, за да не извърши действия по служба - съставяне на задължително предписание за отстраняване на нарушение и съставяне на акт за нарушение във връзка със строителен обект, находящ се в гр.Плевен.

Инспекторът настоявал, че при изграждането на жилищна сграда не са спазени противопожарни правила и норми за безопасност, което щяло да доведе до спирането строителните дейности до отстраняването на нарушенията.

За да не уведоми Дирекция "Строителен контрол" за констатираното нарушение, инспекторът поискал сумата пари, при получаването на които е задържан.
В резултат на проведените действия са събрани достатъчно доказателства и лицето е привлечено в качеството на обвиняем, като предвидената наказание е лишаване от свобода до шест години и глоба. Събират се доказателства и за предишни подобни прояви на същия служител по отношение на други лица и строителни обекти.

Прокуратурата погна полицейски служител, искал и приел подкуп на граничен пункт

С оглед високата степен на обществена опасност лицето е задържано от Окръжна прокуратура за 72 часа, с цел осигуряването му пред Окръжен съд - Плевен за решаване въпроса за мярката му за неотклонение.

Работата по случая продължава.

Коментари

 1. 2020.11.21 | 14:58
  А този, който е дал подкупа, защо не е арестуван? Не стига, че не са спазили изискванията, ами и капан на инспектора направили. Не го оправдавам, ако действително сам е поискал подкупа, но да се съгласиш да дадеш подкуп, за да ти прикрият нарушенията, и после да направиш капан на поискалия подкупа за мен не по-малко недостойно. Спокойно е можел да откаже да даде подкуп и да си поеме отговорността за нарушенията. Никъде не видях информация да става въпрос за изнудване.
  1. 2020.11.22 | 17:47
   Значи викаш отказват му подкупа и всеки по живо по здраво. Инспекторчето да ходи да иска от други граждани парички! И така докога? Всички да си мълчим, а? Я бегай в дупката си!
 2. 2020.11.21 | 16:08
  А може би не е имало нарушения?
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет