Майка е обвинена за смъртта на бебето си във Велинград

  • 13 ноември 2020 14:15

  • 4717
  • 0
Майка е обвинена за смъртта на бебето си във Велинград
© gettyimages

По искане на Районна прокуратура - Велинград, е задържана 39-годишна британка, привлечена като обвиняема за смъртта на бебето си на 7 месеца, съобщава държавното обвинение, цитирано пт Дарик.

На 8 ноември е подаден сигнал от Спешна помощ във Велинград, че 7-месечно бебе било докарано в отделението от родителите си - британската гражданка и бащата, български гражданин. Лекарите установили смъртта на детето.

Дете почина от перитонит – не го приели за лечение, защото не било с COVID-19

Първоначално, за срок от 24 часа са били задържани двамата родители. След разследване е установено, че майката е била в дома си. Докато носела на ръце бебето, тя се спънала и паднала на пода с него. Детето е получило черепна травма и по-късно е починало в жилището.

Според събраните доказателства по този начин, обвиняемата е причинила по непредпазливост смъртта на бебето. Към настоящия момент няма доказателства бащата да има съпричастност към извършване на деянието.

По делото се очаква заключението на назначената съдебно-медицинска експертиза. Определението на Районен съд-Велинград подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Пазарджик.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4717 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини