Откриха три грешки на полицията в случая с Мирослава

  • 25 април 2012 22:08

  • 1849
  • 1
Откриха три грешки на полицията в случая с Мирослава
©

След почти два месеца работа парламентарната комисия, разследваща случая с отвлечената ученичка от Перник, откри едва 3 грешки в позорния за МВР и прокуратурата инцидент, съобщава в. Труд

Това става ясно от разпространения вчера доклад на комисията. В нея влизат само депутати от ГЕРБ и независими. Обект на проверката бяха още три случая за полицейско насилие - “Мировяне”, “Скравена” и “Бесооглу”.

Общо 6 заседания е провела комисията по казуса “Мирослава”, като са изслушани  9 служители на МВР, две поемни лица и близките на убитото 17-годишно момиче.

Установява се, че заподозреният за убийството Стойчо Стоев, който се самоуби пред служители на ГДБОП, е бил разпитван на 13 и 14 ноември м.г. На 23 декември пак е извикан за беседа и тогава възниква съмнението, че може да е участвал в престъплението. Този факт, отбелязан в доклада, се разминава с обявеното по-рано от прокуратурата в Перник, че той е заподозрян още от края на ноември и оттогава бил следен.

Пак от доклада става известно, че Стойчо имал разговор със сестрата на Елеонора на 4 януари т.г. Той бил видимо изнервен и й споделил: “най-невинният го отнесе”. На 11 януари е подложен на детектор на лъжата, но се провалил. После направил самопризнания и посочил за съучастник Марио Любенов-Заека. Показанията му са записани с камера. При оглед в апартамента му се самоубива. Според депутатите няма данни да е убит.

Докладът сочи, че служителите на ГДБОП са нарушили правилата за конвоиране.

Не бил спазен и утвърденият план за оглед в дома на Стойчо. Комисията посочва обаче, че между служителите на МВР и Стоев е имало изградено доверие и е било важно то да се съхрани.

Трета полицейска грешка е недобрата координация при първоначалното разследване, става ясно от доклада.

Последвайте канала на

Novini.bg
1849 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
.......

2012.05.18 | 20:28

1
Истината отново е някъде другаде, за съжаление :(

Добави коментар

Водещи новини