Спипаха двама, пробутали 7 200 фалшиви евро на италианец

Служители на „Икономическа полиция“ - Пловдив са разкрили престъпна схема при която италиански гражданин е бил измамен да прехвърли криптовалута срещу която е получил фалшиви евро банкноти в кеш, съобщиха от пресцентъра на МВР.

36-годишен мъж, постоянно пребиваващ на територията на Пловдив, инвестирал в модерното платежно средство от няколко години. Чрез „вайбър“ с мъжа се свързали неизвестни лица, които му предложили да изкупят валутата му на атрактивна цена. Мъжът се съгласил и последвала среща с кандидат- купувач. Сделката се състояла в късните часове на нощта на тиха уличка в кв. Кършияка. След като продавачът прехвърлил своята криптовалута получил сумата от 7 200 евро в плик. На следващия ден обаче, мъжът се усъмнил в истинността на банкнотите, които получил и сигнализирал органите на реда.

Разбиха международна ОПГ за пране на пари от киберпрестъпления

След като експертиза установила, че паричните знаци са фалшиви със случая се заели служители на Икономическа полиция в Пловдив. Съдействие в разследването им оказали и служители на отдел „Киберпрестъпления“ от ГДБОП. При извършен комплекс от издирвателни мероприятия и други действия по разследването са установени двама мъже, съпричастни към извършената дейност. Двамата обвиняеми са установени и задържани от служители на пловдивската полиция за срок от 24 часа. Впоследствие с постановление на наблюдаващия прокур от Окръжна прокуратура Пловдив задържането е продължено за срок от 72 часа. Днес делото срещу двамата измамници е внесено за разглеждане в Окръжен съд – Пловдив.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет