Скандал! Клип разкрива дали полицаи подхвърлят дрога на арестант

  • 24 април 2012 10:27

  • 171
  • 17
Скандал! Клип разкрива дали полицаи подхвърлят дрога на арестант
©

Скандалният видеозапис, според който се твърди, че се вижда как 4-ма полицаи от управлението в Сандански подхвърлят наркотик на 32-годишния Костадин Върсаминов, направен тайно от приятелката на нарочения за дилър мъж, е обект на дешифриране в Института по криминалистика на МВР - София, пише в. Струма

До няколко дни записът ще бъде върнат в ОД на МВР под формата на снимки за всяка секунда от неговата продължителност. Според криминалисти, гледали въпросния видеоклип, не се вижда ясно кой от полицаите какво държи и според тях няма подхвърляне на дрога. Въпрос на време е да стане ясно, че скандалът със санданските полицаи е режисиран, коментират ченгета.

Скандалът разтресе Областната дирекция в края на март, след като полицаите Васил Барутчиев, Венцислав Вангелов, Иван Илиев и Атанас Стражаков отишли на проверка в дома на занимаващия се с животновъдство Върсаминов по подозрение, че държи в дома си и в колата си наркотиците. Правят оглед на автомобила му, а приятелката на Костадин тайно снима как ченгето Васил Барутчиев слага плик с дрога под предната седалка на колата, а другите му колеги го намират. Този запис, както съобщи в. “Струма”, бе предаден в прокуратурата, която разпореди на ченгетата да извършат проверка по случая. Коментарите са, че полицаят Барутчиев е достатъчно едър, за да скрие цялата видимост, когато претърсва колата, и не би могъл да се свие и да пъхне плик под седалката.

В момента върви проверка, назначена от директора на ОД на МВР - Благоевград комисар Костов. Шефът на полицейската дирекция е категоричен, че докато не види резултата от експертизата, няма да коментира каквото и да било. Коментар отказва и началникът на ПУ на МВР в Сандански Чавдар Николов. В края на другата седмица случаят ще бъде изяснен, смятат криминалисти.

Последвайте канала на

Novini.bg
171 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар
дядо Йоцо

2013.06.17 | 17:34

17
Ега ти оправданието- било едро ченгето и не може да се наведе да мушне плик под седалката на автомобил. Ами пенсионирайте го по инвалидност щом не може даже да се наведе, а не го пускайте да ни пази. Тъпи, тъпи, тъпи
тцтцтц

2013.06.17 | 17:34

16
Като не се научиха да си слагат камери в колите кои им е виновен ? Всеки знае, че куките подхвърлят. Ако е имало камери в колата и закара записа в нова телевизия дирекно (като преди това си направи копие разбира се), сега нямаше да му казват, че не е подхвърлена дрогата.
kukata

2013.05.20 | 14:18

15
мвр са, най големите мафиоти това е ясно на всички.хората на бойко и цветанов.искам само да отбележа,че е абсолютно вярно това,че е подхвърлен плика от долните куки.такава им е практиката след,като знаят че въпросният е невинен и нямат шанс да намерят ,каквото и да било си подхвърлят техните лабораторни вещества за да се доказват, за да бъдат най великите.казвам го от лично изпитание .но няма управия в тази скапана държава
голяма новина еййй!

2013.05.20 | 14:17

14
ЕДИН МИ КАЗА, ЧЕ ДРУГ МУ КАЗАЛ, ЧЕ МУ БИЛИ КАЗАЛИ, ЧЕ НА НЯКОЙ СИ СА КАЗАЛИ, ЧЕ СЕСТРА МИ БИЛА КУРВА. пЪК ТО АЗ НЯМАМ СЕСТРА...
Ха

2012.04.27 | 20:39

13
Еми добро утро!!!
pitahtia

2012.04.27 | 20:38

12
v kakvo se prevarna tazi krasiva darjava kakvo stana s mec4tite na nahte i vahte mechti zahto dopuskame tova da se sluchva >??? nima ne stradame dostatachno>?
Юрист

2012.04.27 | 20:38

11
И като няма негови отпечатъци по подхвърленото,кво праим!Май сме до тук!Ако е такава историята разбира се.
YO

2012.04.27 | 20:38

10
за това ги наричат КУКИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ
Красимир

2012.04.27 | 20:37

9
Като нищо са му го подхвърлили. Е гледам под нас е офиса на кварталния. Някакво момче си вика дилъра, човека си идва с голфа, разменят си парите и пакетите точно под прозореца на офиса им и това се случва всяка седмица.
hahaha

2012.04.27 | 20:36

8
Само да кажа, че самия факт, че има видеозапис на претърсването и факта, че се намира нещо без изричното присъствие и наблюдение на поемните лица, означава че протокола е окончателно опорочен. Какво би направил средно грамотен адвокат (женя никога няма да се сети) ако го нямаше този запис:ще иска призоваване на поемните лица и пак ще се установи, че са нямали пряко наблюдение. Когато има нещо намерено, това е така в 99.99% от случаите. Личното ми мнение е, че в конкретния случай няма нищо подхвърлено и че тоя има готина приятелка.

Добави коментар

Водещи новини