Вижте спецакцията срещу бандата на Виктор Русия, бунгала в бивш пионерски лагер превърнати в нарколаборатория

  • 09 октомври 2020 13:13

  • 6920
  • 3
© Пресцентър Прокуратура

От Специализираната прокуратура дадоха допълнителни подробности за акцията, при която преди дни е разбита организирана престъпна група за държане на близо 250 кг наркотици и разпространението им в страната. От държавното обвинение разпространиха и видеокадри от провеждането на специлизираната операция. За "мозък" на наркобандата е смятан небезизвестният Виктор Русия.

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четири лица за участие в организирана престъпна група, създадена с цел държане и разпространение на наркотици. Те бяха задържани на 7 октомври 2020 г. при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура на територията на София и Софийска област.

В хода на действията по разследването в две бунгала на бивш пионерски лагер в с. Веринско, ползвани от участник в групата, бе открито цялостно оборудване за нелегално производство на синтетични наркотици - амфетамин и метамфетамин. Друго оборудване за нарколаборатория на групата бе намерено в помещение в близкото село Житен.

При извършените 52 действия по разследването – претърсвания и изземвания, в офиси, жилища и автомобили, ползвани от участниците, бяха намерени и иззети общо над 250 килограма амфетамин и метамфетамин в различна форма (на таблетки, бучки, кристали), 4 кг таблетки с различно оцветяване и лого - "Филип Плейн", "Шанел" и др., реагиращи на полевия тест като екстази. Намерени и иззети бяха и над 100 литра прекурсори, три таблетиращи машини, 4675 лв., 1500 евро, 3300 швейцарски франка.

При личен обиск у един от участниците в джобовете на връхната му дреха бяха открити два пакета с амфетамин с общо тегло един килограм. Друг участник в групата бе задържан в момент на продажба на над 6000 таблетки синтетичен наркотик.

Днес, 9 октомври 2020 г., Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" за всеки от участниците.

Разбиха наркобандата на Виктор Русия, иззеха дрога за над 1,5 млн. лева

Последвайте канала на

Novini.bg
6920 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.07.12 | 23:11

3
Това са добри момчета! Винаги помагат финансово и плащат добре
Ох

2020.10.09 | 14:49

2
Кръсникът с параво нее искал дасе продава дрога на деца в неговият квартал и казва че дрогата е само за черни а не за деца
зелено чооовече

2020.10.09 | 14:06

1
Хубави новини , Браво на полицията.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини