Осуетен е бракониерски набег в язовир "Ястребино"

  • 08 октомври 2020 13:22

  • 429
  • 1
Осуетен е бракониерски набег в язовир "Ястребино"
© Pixabay

Осуетен е бракониерски набег във водите на язовир "Ястребино" край Антоново. Акцията на доброволците от Централната рибноопазваща организация /ЦРОО/, клон Ястребино, е била нощна, съобщи за БТА ръководителят им Шенол Хасанов.

Екип на доброволците при обход с лодка и с термокамера засичат две съмнителни лица в лодка на около 70 метра от брега. "След като ни забелязаха, бързо излязоха от водата, като изоставиха лодката", обясни Хасанов. По думите му в нея е имало три чувала с риба, повечето от която мъртва. Бракониерите са използвали уред за ловене на ток. Устройството зашеметява рибата, тя изплува и става лесна за улавяне. Лошото е, че като премине през подобен уред, рибата повече не може да се размножава", коментира доброволецът.

Хванаха бракониери в езерото "Сребърна"

Обходът на язовира продължава, включват се още двама членове на ЦРОО. От водата са извадени и три коша за раци - всеки с дължина 3 метра. Уловените раци са върнати във водата.

Доброволците се натъкват и на две мрежи с обща дължина 50 метра, рибата в тях - каракуда и уклей е освободена.

За акцията са информирани екипи на ИАРА в Търговище и полицията в Омуртаг. Чувалите с риба, лодката и мрежите на бракониерите, са предадени на служителите на Агенцията.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
429 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
АК47

2020.10.08 | 13:41

1
ИАРА като не си върши работата... Добре, че са останали съвестни хора.

Добави коментар

Водещи новини