Търговци на Женския пазар нападнаха инспектори, проверяващи кантарите им

Търговци на плодове и зеленчуци от Женския пазар нападнаха инспектори от държавната агенция, които проверяват колко изрядни са везните по пазарите.

Проверките започнаха в най-активния сезон за търговия с плодове и зеленчуци - септември и ще продължат до края на октомври.

За целия септември инспекторите са проверили 26 общински пазари и борси в цялата страна. От проверените миналия месец 801 броя везни, общо 228 не отговарят на изискванията. Причините са различни - някои въобще не са преминали през процедурите по одобряване, за да бъдат използвани за измерване на стоки, а други не са подновявали задължителните годишни проверки, съобщава БНТ.

Цакат ни с теглото на продуктите заради манипулирани кантари

За цялата 2019 година данните от проверките сочат че 10% от използваните средства за мерене на стоки в търговскитеобекти не са отговаряли на законовите изисквания. Или с други думи, всяка десета везна, с която са ни мерили покупките е показвала отклонения.

Днес инспекторите попаднаха на семейство търговци, чиято везна няма разрешение за употреба. "Иначе имам везна, имам и документ. В момента ми падна батерията, те не щат да ме чуят. Имам си кантар 0 български, дето си работя с него, но те не искат", обяснява търговката.

На призива да го покаже, тя отвръща: "Те не искат да го видят, пък на теб ще ти го показвам", отсича тя.

Много от нелоялните търговци изоставиха сергиите си по време на проверката.

Глобата за физически лица за неизрядни везни е от 100 до 300 лева, а за юридически - от 200 до 500 лева.

Съставянето на актове често поражда агресия. Инспекторка бе нападната и днес от агресивна нарушителка. Жената бе задържана.

 

Коментари

 1. 2020.10.02 | 09:51
  ФАЙДА-КОВА - ОСТАВКА ИЛИ... ЯЙЦА ;)
 2. 2020.10.02 | 09:50
  ОБЩИНАТА СЛАГА ЗАРЕЖДАЧКИ ЗА ТЕЛЕФОНИ, ПО ПЕЙКИТЕ В ГРАДИНКИТЕ, А НА ЖЕНСКИЯ ПАЗАР, СЛЕД!!!!!!!!!! РЕМОНТА, ОТКАЗВА ДА СЛОЖИ И СЕ ПРАВИ НА УХАПАНА :)
 3. 2020.10.02 | 09:48
  ТРУДНО ЛИ Е ДА СЕ СЛОЖИ СЛАБ КОНТАКТ НА ВСЯКА СЕРГИЯ, ТА КАНТАРА С КАСОВИЯ АПАРАТ ДА ПРАЩА ВЕДНАГА КОПИЕ В НАП? НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, НЕМА ДА ИМА ПОД МАСАТА, ЗА ОБЩИНАРИТЕ :)
 4. 2020.10.02 | 09:45
  ПО МАГАЗИНИТЕ ГИ ИЗНАСИЛВАТ С КАСОВИ АПАРАТИ ВЪРЗАНИ ЗА ВСЕКИ КАНТАР И БЕНЗИНО-КОЛОНКА, НО ХРАНИЛКАТА ЗА ОБЩИНАРИТЕ ОТ ПАЗАРИТЕ НЕ СЕ ПИПА ! ЗАЩО ? - - ЗА ДА ИМАТ РАЗБОЙНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ СИГУРЕН ЕЛЕКТОРАТ :)
 5. 2020.10.02 | 09:40
  МИНАЛАТА ГОДИНА НА ЛЮЛИНСКИЯ ПАЗАР, КАТО МЕ ВИДЕХА,ЧЕ СИ НОСЯ МОЙ КАНТАР, ОТКАЗАХА ДА МИ ПРОДАВАТ ГРОЗДЕ ЗА ВИНО, А ЕДИН И ДАЖЕ МИ СЕ ИЗДЪРВИ. СЕК ИРАТА В КОЛАТА, ГО ВЪРНА В РЕАЛНОСТТА :) ...ЗА МОЕ ОГРОМНО СЪЖАЛЕНИЕ :(
 6. 2020.10.02 | 09:36
  КАНТАРИТЕ СА ЕЛЕКТРОННИ И С КОМБИНАЦИЯ ОТ 2 - 3 КОПЧЕТА СЕ НАГЛАСЯВАТ ДА ПОКАЗВАТ + 20% В ЗАВИСИМОСТ ОТ ВЪНШНИЯ ВИД НА КЛИЕНТА. МЕХАНИЧНИТЕ ВЕЗНИ С ЕДНО КОНТРОЛНО БЛОКЧЕ СЕ ХВАЩАТ ВЕДНАГА. :) ЯВНО НЯКОЙ НЕ ИСКА ДА ИМА РЕД У КЕ НЕФА :)
 7. 2020.10.02 | 09:33
  НА ОКОЛОВРЪСТНОТО ОТ РАЗКЛОНА ЗА СЛИВНИЦА ДО ГОРНА БЯНЯ Е ПЪЛНО С ТЪРГОВЦИ НА ГРОЗДЕ ЗА ВИНО. КОЙ ГИ ПРОВЕРЯВА ???
 8. 2020.10.01 | 23:38
  Нехае за тези проблеми. Вместо редовно да проверяват, само правят новина в медиите, ако контрольорите им прещрака нещо да дойдат на проверка. Също както не държат отговорни онези вандали от Триото, дето трошат и мърсят София. Не знаели кой хвърлял боя, яйца, нямало това, отова. Ами те са снимани и то многократно как демонстративно се подиграват на т. нар контрольори. Да не говорим з агратисчиите в обществения транспорт. Вместо да глобяват, продават билетчета, а другите дето си плащаме да духаме супата. Хаос и широко затворени очи, отказ от отговорност!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет