Обрали 60 апартамента на англичани в Пампорово

В Окръжна прокуратура- Смолян е образувано досъдебно производство по жалба на английски граждани за ограбени около 60 техни апартамента в комплекс в Пампорово, съобщиха от ОДМВР и Окръжна прокуратура.

Производството е срещу неизвестен извършител за обсебване в големи размери, уточнява Иван Спиров, говорител на Окръжна прокуратура. В жалбата англичаните посочват, че от апартаментите им са откраднати оборудване, мебели и други вещи, които са изчезнали за период около 2 години.

Жалбата е подадена от сдружение на собствениците на апартаменти и вили в комплекс от затворен тип в Пампорово. Някои от оплакалите се чужденци твърдят, че от жилищата им е откраднато и изнесено цялото обзавеждане, а други установяват липси на телевизори, сервизи за хранене, спални. Управителят на комплекса отрича, че апартаментите са ограбени, твърдят от полицейската дирекция. Полицията проверява и втора жалба от собственик, чийто апартамент е бил използван за офис без негово разрешение. Част от собствениците вече са разпитани в полицията. За онези англичани, които не могат да дойдат до България, вероятно ще се отправи съдебна поръчка до Великобритания, за да дадат показания там.

Според информация от полицията, в хода на разследването се търсят доказателствата, че посочените в жалбата откраднати вещи наистина са били в апартаментите. Полицията изяснява дали управата на комплекса е имала сключени договори за менажиране на апартаментите. Английските собственици вече са наели охранителна фирма, която се е заела с охраната на имотите им в комплекса.

Коментари

  1. 2018.02.05 | 14:15
    tova ne sa angli4ani a angliiski evrei,samo te stroqt selishta ot zatvoren tip kadeto otidat,i nai-veroqtno e falshiv signal da privli4at vnimanie,kolko sa onepravdani i postradali
    1. 2018.02.05 | 14:15
      Извинявай приятелю, може би имаш повод да мислиш така.Моят опит ми говори друго. В Добруджа, а вероятно и в цялата страна беше модно сред англичаните да си купуват къщички по селата.Беше добре за всички защото за пустеещи имоти наследниците вземаха прилични парички.Селските магазинчета правеха оборот, а някои от местните хора изкарваха и по някой лев, вършейки дребни услуги на англичаните. Само че, в момента в който англичаните се приберяха в Англия, имотите им бяха буквално изтърбушвани от цигани. В краина сметка след няколко такива набега англичаните просто напускаха и вече сигурно дори не си спомнят, че имат имоти тук, и не искат да чуват за милата ни Родина. Просто защото тук частната собственост е твърде абстрактно понятие за политиците ни.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет