Над 70 полицаи търсят изчезналото дете от Якоруда, проверяват адреси и във Велинград

Над 70 полицейски служители търсят изчезналото дете от Якоруда, каза пред медии директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград гл. комисар Дойчин Дойчинов.

В акцията участва и жандармерия, следови кучета, планински спасители.

Издирват със следови кучета малко дете, изчезнало в Якоруда

Към момента няма водеща версия, работи се по всички възможни, посочи гл. комисар Дойчинов. Издирвателните мероприятия са основно на територията на областта, но се проверяват и адреси във Велинград, където детето има роднини. Ако е необходимо акцията ще бъде разширена на територията на цялата страна, допълни директорът на полицията в Благоевград.

Изчезналото дете се казва Мехмед Юркин и е на две години и седем месеца.

Сигналът за изчезването му е подаден вчера в 18 часа от бащата на детето, самите родители установяват, че го няма около час и половина по-рано. За последно детето е забелязано от съседи около 17 часа на 23 септември, каза още гл. комисар Дойчинов.

(Изчезналото момченце, снимка: МВР)

Днес, 24.09.2020 г., е образувано досъдебно производство за изясняване причините за изчезването на малолетния М.Ю. (на 2 години и 8 месеца) от гр. Якоруда, както и дали то не е в резултат на извършено престъпление по чл. 142а, ал. 3, вр. ал.1 от НК - противозаконно лишаване от свобода на малолетно лице, съобщиха от прокуратурата.

Разследването по случая е започнало при условията на неотложност с разпит на свидетел и се извършва под надзора на Районна прокуратура - Разлог.

За последен път детето било забелязано около 17 ч. на 23.09.2020 г., в близост до дома му, заедно с по-голямата му сестра.

Разследващи полицаи и други служители от структурите на ОД на МВР гр. Благоевград извършват активни действия по разследването и по издирването на детето. Наблюдаващият прокурор осъществява процесуалните си функции по ръководство и надзор лично и на място в гр. Якоруда.

Коментари

  1. 2020.09.25 | 08:21
    v gorata e pomacheto,divoto zove
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет