Възрастна двойка от Русе стана жертва на строителна измама

Възрастна двойка от Русе стана жертва на майстори измамници.

Пенсионерите платили тройно по-скъпо за ремонт, който в крайна сметка дори не бил завършен, а от измамниците вече няма и следа, разказва бТВ в сутрешния си блок "Тази сутрин".

Семейство Цанкови се обаждат на телефон по обява, която видели случайно на пазара в Русе. 

На място пристигат майстори, представили се за фирма. Още същия ден бригадата започва работа и събарят част от покрива. Така възрастната двойка била принудена да се съгласи на ремонта.

В крайна сметка не е подписан и договор, а след почти свършена работа майсторите казват, че семейството дължи 12 500 лева. 

Вече дали 1000 лева капаро и договорили да им прехвърлят колата си, трябвало да даде още 10 500 лева. 500 лева обаче не достигнали.

Според споразумение, което подписали пред нотариус, хората са дали 8, а не 10 000. Така изнудването продължава.

По думите на майстор, ремонтът еструва около 4 500 лв.

Следа от майсторите вече няма, а семейство Цанкови са подали сигнал в полицията и се надяват измамниците да бъдат заловени.

Коментари

  1. 2020.09.23 | 10:48
    бхк да каже, защо техните помазаници се издържат с лъжи и кражби. кога ще бъдат "интегрирани", сиреч да почнат да живеят като нормалните хора????
  2. 2020.09.23 | 08:52
    Позната история.Това са цигани,100%! Преди години и мйка ми се хвана на подобни мошеници.Предтавили се за майстори,които евтино ще подменят част от улуците на къшата й! В замяна на това,те рзсипаха всичките улуци,даже и здравите.Добре,че навреме спрях по-нататъчното рушене на покрива й! Поискаха огромна сума,заплашваха ме с пистолет.Едвам ги прогоних!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет