Пенсионерка заляла с боя „Света Петка“ заради магия

Пенсионерката Снежана Василева, която беше арестувана за заливане с червена боя и яйца на храм „Света Петка“ в центъра на София, обяснила, че е прибегнала до крайните действия заради магия, разкриват разследващи пред "Телеграф".

64-годишната жена от село Мрамор беше арестувана от оперативни работници на 5 РПУ, а по-късно направила пълни самопризнания. Тя е освободена с мярка подписка.

Вандали поругаха „Св. Петка Самарджийска“

Баба Снежа, както я познават всички в Мрамор, си наумила, че в храма „Света Петка“ има направена някаква магия, оставена зад една от иконите. Тя била за бедност на българския народ, разказала самата тя. Решила, че трябва да я неутрализира и измислила плана. Взела червена боя и няколко яйца и оцапала входа.

Бруталните действия станаха достояние на цяла България на 5 септември рано сутринта. Хиляди хора се възмутиха, а снимки от оцапания храм заляха социалните мрежи.

На място била извикана и полиция, която направила оглед. Станало ясно, че с червената боя е залята иконата пред вратата и самия праг, като е хвърлено и яйце.

След няколко дни разследване ченгетата от 5 РПУ засекли извършителя, който възмути страната. Оказало се, че това е никому до момента неизвестната Снежана Василева. Жената до момента е била неизвестна на МВР. Сега тя ще бъде съдена за хулигански действия.

До момента баба Снежа не е била диагностицирана с някакви психически разстройства, но нейни съседи подозират, че може нещо да й е станало. Тепърва ще стане ясно в хода на делото дали ще ѝ бъде направена психиатрична експертиза.

 

Коментари

 1. 2020.09.21 | 18:02
  най-лошото е, че жената, която работи в църквата, уж служител на бог, веднага започна да обижда и да казва, че това са протестиращите. Ето на какво прилича църквата ни
 2. 2020.09.21 | 18:02
  вече над 5 милиона в България имат психични разстройства, до това ни доведе бойко
 3. 2020.09.21 | 17:43
  ЧЕРВЕНА БАБИЧКА!
 4. 2020.09.21 | 16:42
  Бабето е изпушило явно. Но е права че бедността в България е резултат на магия. От тия 45 годишните на руски език. Дано да фане дикиш
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет