По-малко тежки пътни произшествия отчитат в Ловешка област в сравнение с миналата годината

По-малко тежки пътно-транспортни произшествия са станали на територията на Ловешка област в сравнение с миналата година, отчете на брифинг главен инспектор Николай Недялков, началник сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР в Ловеч. По думите му намалели са и загиналите и ранените при инцидентите на пътя. В областта започват различни инициативи, свързани с безопасността на пътя.

От началото на година до 13 септември в областта са регистрирани 337 пътно-транспортни произшествия, като от тях 95 са тежки, с осем загинали и 141 ранени.

Миналата година за същия период са станали 403 катастрофи, 146 от тях са били тежки, с 16 загинали и 222 ранени, каза още Недялков и добави, че една от причините за по-малкия брой са непрекъснатите специализирани полицейски операции.

От днес до 22 септември започва седмица, обявена за превенция на детската пътна безопасност. Утре /17 септември/, съвместно с доброволци от Българския червен кръст, служителите на полицията на две места в града - пред ОУ "Христо Никифоров" и на улица "Княз Имеретински" и бул. "България", ще спират автомобилите и ще раздават на водачите флаери с информация за пътна безопасност.

Един загинал и 17 ранени при катастрофи за денонощието

До 31 октомври е и традиционната акция "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!". В рамките на кампанията ще има беседи сред учениците относно пътната безопасност.

Вече е започнала и акция "Пешеходец", свързана с неправилно пресичане, отнемане предимството на пешеходците, прескачане на парапети или изскачане внезапно на пътното платно.

Около 22 септември - Ден на Независимостта на България, пътните полицаи засилено ще следят за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, за неправоспособни водачи, липсата на обезопасителни колани и др. Ще има и полицейско присъствие на натоварените пътни участъци в областта.
 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет