Заловиха мъж, подал три фалшиви сигнала за бомба

  • 20 април 2012 15:47

  • 735
  • 0
Заловиха мъж, подал три фалшиви сигнала за бомба
©

В Шумен е задържан мъж, който за два дни е подал три фалшиви сигнала на тел. 112 за бомба в съдебната палата в Плевен, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.

По случая са работили служители на ГДБОП, колегите им от Шумен и ОДМВР в града.

Служителите на ГДБОП предприели активни оперативни действия, след като на 18 април на тел. 112 анонимен мъжки глас на два пъти съобщил за поставено взривно устройство в съдебната палата в Плевен. На следващия ден последвало идентично анонимно предупреждение. И трите сигнали се оказали фалшиви, а по случаите започнало разследване. Антимафиотите установили, че обажданията са извършени от телефонни апарати в Шумен, а колегите им от областната дирекция успели да локализират местата – бул. „Велики Преслав" и ж.п. гарата в града. В хода на разследването те установили самоличността на извършителя - И.К. на 43 години, и с помощта на служителите на „Специализирани полицейски сили“ в ОДМВР-Шумен го задържали.

Шуменецът е известен на полицията за извършено от него увреждане на имущество, установено е, че преди няколко дни той успял да среже шест гуми на фирмени автомобили, паркирани на улица в града. Работата по образуваните досъдебни производства продължава.

Последвайте канала на

Десислава Станева
735 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини