Разбиха три нелегални пункта за изкупуване на метали

  • 20 април 2012 14:09

  • 907
  • 0
Разбиха три нелегални пункта за изкупуване на метали
©

Три нелегални пункта за изкупуване на метали бяха проверени в Ботевград при съвместна операция, проведена от служители на икономическа полиция и представители на РИОСВ.

След получен сигнал, че на трите площадки се извършва търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали без нужните лицензии за такава дейност, се стигнало до реализацията. В първия пункт инспектиращите установили, че се съхраняват около десет тона метални отпадъци, а управителката Т.Т. не притежавала документи за търговска дейност с тях. В друг обект проверяващите се натъкнали на около два тона метални отпадъци. И в този случай управителят А.М. не притежавал лиценз за упражняваната от него дейност.

Двата пункта са обект на завишено внимание от страна на служителите на икономическа полиция. За констатирани системни нарушения досега на управителите им са съставени общо шест акта по Закона за управление на отпадъците, многобройни протоколи за предупреждение и полицейски разпореждания. Вчера служителите на РИОСВ са съставили констативни протоколи и са направили предписание в срок до 19 май наличните количества скрап да бъдат премахнати, като управителите са предупредени да преустановят търговската дейност с тях.

По двата случая са образувани преписки. На третия адрес било установено, че в частен имот се извършва търговия с метални отпадъци, за което собственичката Н.Д. не разполагала с нужното удостоверение. Съставен е констативен протокол и е направено предписание.

Последвайте канала на

Десислава Станева
907 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини