Албански гражданин, издирван в Италия, е задържан на ГКПП Гюешево

  • 11 септември 2020 11:51

  • 358
  • 0
Албански гражданин, издирван в Италия, е задържан на ГКПП Гюешево
© Pixabay

Окръжна прокуратура – Кюстендил води производство по издадена Европейска заповед за арест спрямо албанския гражданин J.R.

Двадесет и осем годишният мъж е издирван от прокуратурата към съда в Santa Maria Capua Vetere, във връзка с влязла в сила присъда за извършено от него престъпление - участие във въоръжен грабеж.

Заловиха у нас мъж с 10-годишна присъда, издирван от Гърция

Екстрадиционното производство е започнало, след като около 23 ч. на 05.09.2020 г., при пристигането на J.R. на ГКПП Гюешево, граничните служители са установили, че спрямо него има въведен сигнал в ШИС ІІ от Италия - лице за арест с цел предаване или екстрадиране.

Били са му снети дактилоскопни отпечатъци. Изготвена е била експертна справка на представения от него албански паспорт, според която документът за самоличност е истински, а приносителят му е идентичен с лицето от паспорта.

С постановление на наблюдаващия прокурор J.R. е бил задържан за срок до 72 часа. Понастоящем, по искане на Окръжна прокуратура – Кюстендил, албанският гражданин е с наложена от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
358 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини