Мъж опита да си извади шофьорска книжка с фалшива диплома

  • 20 април 2012 11:33

  • 1877
  • 0
Мъж опита да си извади шофьорска книжка с фалшива диплома
©

32-годишен мъж опита да си извади шофьорска книжка с фалшива диплома в Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Шумен.

Вчера около 14:50 часа в сектор “Пътна полиция” при ОДМВР-Шумен се е явил 32-годишният С.С. с постоянен адрес в град Нови пазар, за да подаде заявление за издаване на свидетелство за управление на моторно превозно средство. Пред служителката представил диплома за завършено средно образование, която е издадена през 2007 година от професионална гимназия в Ботевград. На нея й направило впечатление, че поставените печати и подписа на директора са нечетливи.

С.С. бил поканен да даде обяснения пред младши автоконтрольор от сектора. При представянето на документа пътния полицай веднага забелязал, че дипломата е отпечатана на гланцирана хартия, като в практиката си не е забелязвал да са отпечатвани подобни документи на хартия от този вид. Пред полицейския служител С.С. дал противоречиви обяснения за обучението си в професионалната гимназия в Ботевград. Първоначално заявил, че докато работел в столицата, е учил в учебното заведение. Впоследствие той обяснил, че дипломата е закупил през месец април тази година от мъж в Ботевград за сумата от 350 лева.

С.С. е задържан за срок от 24 часа. Образувано е бързо производство по чл. 316 от НК. По случая продължават да работят разследващ полицай и служители на сектор “Криминална полиция” при Районно управление “Полиция” – Шумен.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1877 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини