Задържан e мъж, отправял закани с убийство, пред сградата на полицията в Благоевград

  • 19 август 2020 17:01

  • 824
  • 0
Задържан e мъж, отправял закани с убийство, пред сградата на полицията в Благоевград
© Булфото (архив)

С постановление на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура – Благоевград, за срок до 72 часа е задържан тридесет и една годишният Г.В. от гр. Бобошево. Мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.
 

В късен следобед вчера, 18.08.2020 г., в телефонен разговор, проведен чрез мобилно приложение „Месинджър“, обвиняемият В. се заканил с убийство на Г.И. Заявил му: „Къде си бе боклук, да дойда да те нарежа!“, „Излез, отпред съм, да те заколя!“. Минути по-късно, пред сградата на ОД на МВР гр. Благоевград, на ул. „Владо Черноземски“, Г.В. продължил да заплашва Г.И.: „Ела бе, боклук, да те убия!“, „Ще те нарежа на парчета!“ Произнасяйки тези думи, обвиняемият държал в ръката си брадва. Отправените от него закани биха могли да възбудят основателен страх от осъществяването им.
 

Пиян перничанин заплаши магазинерка с убийство, държейки два ножа в ръцете си

По случая е било образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Благоевград. Към настоящия момент е известно, че мотивите за извършване на престъплението са лични, а подбудите на обвиняемия са свързани с ревност по отношение на бивша интимна приятелка.

За извършеното от Г.В. престъпно деяние законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до шест години. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
824 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини