Баща спука черепа на 5-месечния си син

  • 18 април 2012 11:41

  • 2622
  • 5
Баща спука черепа на 5-месечния си син
©

Баща преби жестоко 5-месечното си бебе навръх Великден.

Малкият Давид Митев от Благоевград е приет по спешност в болница с контузия на черепа. Момченцето е и с дихателна недостатъчност от остра инфекция. Драмата се разиграла в дома на фамилията на бащата Искрен Николов в благоевградския кв. “Еленово”, съобщи "Струма".

24-годишната майка на Давид - Валя Митева, превъзмогна страха и срама от упражненото домашно насилие и разказа за преживения ужас в дома на мъжа си, с когото живее от две години. "С Искрен Николов нямаме граждански брак, но живеем на семейни начала. Той е ром, а аз съм българка. Искрен постоянно тормози мен и детето, бие ни. Понеже Давид бе болен и ревеше, той си изкара нервите върху него, като започна да го удря. Първо на мен посегна, после два пъти го хвърли, тресна го със сила на леглото, защото не спираше да реве. Искрен се караше с мен от сутринта, изгони ме и от страх цял ден стоях в стаята на етърва ми. Неговият братовчед, който също видя разправията, ми каза, че детето е неспокойно и сигурно му има нещо. Потърсих сама лекарска помощ и разказах в болницата за случилото се. Искрен е работник по изкопни дейности и през седмицата е в Гоце Делчев. Прибира се в събота и неделя. Не съм подавала досега жалба в полицията, защото се страхувам да не стане по-лошо, но сега вече няма да мълча. Какво по-лошо може да се случи?", заяви с тревога майката Валя.

При постъпване в Спешно отделение детето бе с оток в дясна тилна област и зачервяване, съобщи началникът на детско отделение д-р Стоян Кръстев. "Бебето бе насочено за изследвания в образна диагностика и при направената рентгенова снимка е установена контузия на теменна кост вдясно. Извършеното изследване на мозъка на скенер не показва патологични промени. От 2-3 дни имало и силна кашлица и при направения преглед бе установена остра инфекция на дихателната система - бронхиолит. Провеждаме интензивно лечение за овладяване на инфекцията с дихателна недостатъчност. Бебето остава под активно лекарско наблюдение предвид контузията на главата. При децата зарастването е по-бързо".

За случая е уведомена Агенция за закрила на детето. Обсъжда се възможността за извеждане на Валя и Давид от опасната среда и те най-вероятно ще бъдат настанени в Дом за медико-социални грижи.

"Познавам Искрен, за мен лично той не може да бъде баща, как така ще посяга на детенцето си, което е толкова безпомощно", каза съседката Надя Стефанова. Тя е придружител на болната си дъщеричка и застана открито в защита на Валя. "Много пъти съм виждала да я бие Искрен. Завчера сутринта той бе тук и го чух как й казваше от прозореца да каже, че детето е удряно от зълва й, неговата сестра. Просто се опитва да се измъкне безнаказано. Всички знаят, че сестра му има психически проблеми, и иска да прехвърли вината на нея, посочи още Надя.

За случая с Валя и бебенцето й е сезирана и прокуратурата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2622 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.05.09 | 18:09

5
Първо - за такива случаи без смъртна присъда правосъдието е гавра. Второ - жената не е българка от момента в който се затваря в циганска барака.
Бай Гъди

2015.05.09 | 18:08

4
Кой ти е крив, тъпа овца такава, че си се събрала да живееш с неграмотен циганин? Като си видяла накъде отиват нещата защо не си избягала по-рано?Не ти е виновен мангала-ти си виновна!

2015.05.09 | 13:52

3
Даже ще е късмет ако патрулка влезе в махалата. Веднага ще я наобиколят 20 маймуни и как си тръгне почват "българката"

2015.05.09 | 13:20

1
"Не съм подавала досега жалба в полицията, защото се страхувам да не стане по-лошо, но сега вече няма да мълча. Какво по-лошо може да се случи?"- Майката да бъде съдена за съучастие. Освен всичко и неиното бездействие трябва да е наказуемо!

2015.05.09 | 13:52

2
Нямаш представа полицията колко помага в такива случаи. Прибират го за 1-2 дена и после го пускат, само че ситуацията е много по-тежка след това. А приятелите му? Ако разберат че жена му е викала полиция ще я довършат. Тука говориме да си по средата на най-гнусните прослойки на българия - циганите и полицията. Щом веднъж е прескочила прага на махалата няма закони вече. И ми се нарича българка...

Добави коментар

Водещи новини