Пребили некрофила до смърт заради цигари

  • 18 април 2012 10:05

  • 1966
  • 0
Пребили некрофила до смърт заради цигари
©

Първият осъден некрофил в България Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев Димитър Георгиев е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков”, а по-късно и ЮЗУ „Неофит Рилски”, е бил убит в килията си в затвора с удар в главата заради кутия цигари, твърди в. "Преса". При извършената аутопсия е установено, че причината за смъртта на 32-годишния мъж е кръвоизлив на мозъчната обвивка.

Според патоанатомите травмата е причинена от удари с твърд предмет по главата. От събраните до момента данни от следствието става ясно, че Димитър бил малтретиран от двама лишени от свобода, с които делял килията.

Поводът за скандала зад решетките бил отказът на убития да сподели кутия цигари с колегите си по съдба. Това са разказали пред дознателите обитатели на съседни килии, които са чули виковете за помощ на мъжа.

Убийците на Димитър са преместени в изолатор и до момента не са направили самопризнания. Не е ясно и с какъв точно предмет е налаган некрофилът Димитров. Според източници на "Преса" по времето на убийството му зад дебелите стени е имало затворническо спортно мероприятие, което е трябвало да бъде зорко охранявано, а в празничния ден в затвора е дежурял само един екип.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1966 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини