Съвместен българо-италиански екип за разследване работи по делото, по което са привлечени като обвиняеми братя Бобокови

31 юли 2020 16:25

Съвместен българо-италиански екип за разследване работи по делото, по което са привлечени като обвиняеми братя Бобокови
© Булфото (архив)
1255 2

Във връзка с досъдебното производство за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел и с цел да върши данъчни престъпления и престъпления срещу околната среда и народното здраве, по което са обвинени лицата А.Б., П.Б., бивш зам.-министър на околната среда и водите и други длъжностни лица, продължават да се извършват действия по разследването.

Това съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура. Със съдействието на Евроджъст е създаден съвместен екип за разследване между Специализираната прокуратура и прокуратурата на Салерно, Милано и Флоренция в Република Италия.

Над 120 тона вече е откритото количество незаконно загробен боклук на Бобокови

Наред с това е изготвена Европейска заповед за разследване до компетентната прокуратура в Република Румъния, която е приета от Дирекцията за разследване на организирана престъпност и тероризъм.

Филип Епитропов
1255 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Капитана

2020.08.01 | 14:28

2
Ей сега ще видим дали Гешев разследва избирателно или тези радевчета са за международно разследване.
РАДЕФФФФ,хвърчилото

2020.07.31 | 16:45

1
ако боико ме беше оставил да си направя далаверата с грипенчетата,да си взема аз моето процентче,сега нямаше да има главоболия с мен,но мандата ми свършва а къде е моята далавера,сега като взема властта ще си я врътна,НЯМА ВРЕМЕ!!!!

Добави коментар

Водещи новини