Какво е състоянието на малтретираното 3-годишно дете?

  • 20 юли 2020 07:33

  • 8199
  • 1
Какво е състоянието на малтретираното 3-годишно дете?
© Pixabay

От Отдел "Закрила на детето" - Перник потвърдиха, че малтретираното дете се намира в Център за настаняване от семеен тип и е добре обгрижвано от персонала. Малкото почти 3-годишно момиченце беше бито от майка си, която засне побоя. Видеото се появи в социалните мрежи, а към институциите заваляха сигнали.

В рамките на 15-20 минути на адреса на семейството отива дежурен екип на Районното управление, извежда майката и дъщерята. 

"Детето беше във видимо добро състояние, чистичко, добре облечено. Майката си даде сметка какво се е  случило, съжаляваше. Нейното много кратко обяснение е, че по този начин е искала да накаже бащата на детето, който не е обръщал достатъчно внимание както на детето, така и на нея. Бащата е на работа в София. Не успряхме да установим връзка. По думи на майката живеят заедно", разказа Румяна Герова на Отдел "Закрила на детето" в Перник.

Арестуваха майката, която преби дъщеричката си и качи клип във "Фейсбук"

„Не си е представяла какви последствия ще има извършеното от нея деяние“, подчерта още веднъж тя. 

На територията на Перник няма регистрирани близки роднини на майката и детенцето. Майката има още едно дете, което се отглежда от бащата от предишен брак или съжителство. Смята се, че бащата работи в София, но с него все още не е установен контакт. А по тази линия работи МВР.

Румяна Герова посочи, че майката не е освидетелстван, но от нейни публикации във фейсбук има съмнения, че тя е със специфични вярвания, като може би членува в секта. 

Междувременно бруталният клип на битото дете бе свален от социалните мрежи. Медиите, които го публикува, също трябваше да го махнат, за да не се накърнява достойнството на момиченцето. 

Последвайте канала на

Novini.bg
8199 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Най

2020.07.20 | 08:34

1
Най-после да се защити дете,само за правата на помярите се кряка,по улици и паркове само се крещи на децата,ако бяха помяри веднага щеше да се намери възмУтен да се жалва на маЙната си

Добави коментар

Водещи новини