Трима се опитаха да оберат златарско ателие в София

  • 12 април 2012 12:37

  • 876
  • 0
Трима се опитаха да оберат златарско ателие в София
©

Служители на столичното Трето РУП и частни охранители предотвратиха взломна кражба от златарско ателие в София. В полицията са задържани трима, единият - криминално проявен, съобщават от пресцентъра на МВР.

Тази нощ малко след полунощ дежурният служител на частна охранителна фирма сигнализирал в полицията за разбити метална решетка и на входна врата на златарско ателие на ул. „Братя Миладинови" в центъра на столицата. Незабавно на място пристигнали патрулиращи полицаи и екип криминалисти от столичното Трето районно управление, които отцепили района. В издирването се включили и служителите на частния СОТ, които забелязали единия от бягащите мъже - 44-годишният С.Б., и го задържали.

Минути по-късно двамата му съучастници - А.Ц. на 39 години и Г.Г. - на 31 години попаднали в полицейския обръч. При последвалото претърсване служителите на реда открили под паркираните по улиците коли изхвърлените по време на бягството им отвертка, шапка и кожени ръкавици. Последвал обиск, при който в С.Б. са намерени джобно фенерче и черна кърпа за лице. Той е криминално проявен, регистриран за кражби - обикновени и взломни, както и за използване на неистински документ.

Тримата са задържани в рамките на 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте канала на

876 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини