Едни от най - наглите обири у нас

  • 12 април 2012 10:22

  • 2527
  • 1
Едни от най - наглите обири у нас
©

Историята помни много случаи на нагли въоръжени обири на автомобили у нас.

Novini.bg  ви припомня някои от случаите:
 

22 септември 2010 г.: От инкасо автомобил в Бургас са откраднати 18 420 лв. В купето на оставения без надзор бус, с който се извършва инкасо, е проникнато чрез отключване на предната лява врата. Автомобилът е ползван от 56-годишен бургазлия, като по негови данни парите са съхранявани между седалките.

13 март 2010 г.:
Трима въоръжени мъже нападат охранител на "Груп 4 секюрити", докато пренася чували с пари от офиса на ПроКредит банк в кв. „Люлин-4” в София до инкасо автомобил. Открадната е сумата от 136 000 лв.

9 ноември 2009 г.:
Извършен е обир на клон на СЖ „Експресбанк” в Стара Загора. От денонощния трезор на банката е открадната сума от инкасова дейност.

7 юли 2009 г.: Пред пощенски клон в с. Мусачево трима въоръжени мъже причакват инкасо автомобила и изземват превозвания чувал с пари.

10 юни 2008 г.: Двама маскирани мъже извършват въоръжен грабеж на пощенски автомобил в района на софийското село Ревльово. Мъжете са спрели пренасящия пощенски пратки автомобил, заплашили са шофьора и охраната с огнестрелно оръжие, накарали са ги да легнат на земята и взели няколко торби с пощенски пратки, сред които има и парични суми.

28 февруари 2007 г.: Крадци обират 700 000 лева в различна валута плюс злато на обща стойност около 1.5 милиона лева от инкасовия автомобил на Първа инвестиционна банка, който е паркиран пред “Техномаркет Европа” в столичния квартал Божурище.

6 май 2006 г.: Около 21 часа на около 100 м от Софийската районна дирекция на Българския спортен тотализатор на улица “Боговец”1 в столичния квартал “Лагера”от неохраняем бус на тотото при въоръжен грабеж са откраднати около 50 000 лв. Предното дясно стъкло на микробуса е счупено, а плъзгащата се врата - деформирана.
Служителите на тотализатора, които транспортират парите, са двама. По време на разпита единият от тях казва, че двама души излизат от задните врати на автомобила, с който се придвижват извършителите на обира. Той обяснява пред полицаите, че всяка събота по това време се карат пари на тотото до банков клон, намиращ се на ул. “Тунджа”.

2 март 2006 г.:
Представители на строителна фирма са нападнати в центъра на София. Нападението е извършено около 11.45 часа на бул. "Цар Освободител" в района на Орлов мост. Трима служители на строителна фирма изтеглят от офис на "Токуда банк" 65 хиляди лева и 2000 евро. Парите са разпределени в различни чанти. Потеглят с лек автомобил "Фолксваген Голф" в посока към Софийския университет. След няколко метра ги застига "Москвич Алеко" и ги засича. От него излизат четирима мъже ­ маскирани и въоръжени. Отворят вратите на фолксвагена и започват да дърпат чантите вътре.
В суматохата крадците не успяват да задигнат крупната сума от служителите на строителната фирма. Според една от версиите има вероятност нападателите да са строителни работници. Първоначалните данни сочат, че фирмата от няколко месеца не е плащала заплати на служителите си. Втора възможност е представителите на фирмата, които са изтеглили парите да са искали да инсценират грабеж, но в последния момент планът да се е объркал.

9 април 2004 г.: Брониран автомобил на “Си Банк” е обран пред пощата в Бяла Слатина. Според една от версиите това са пари за пенсиите на жители на Оряхово, Козлодуй и Мизия.
Дни след обира шофьорът и охранителят, превозващи парите, са арестувани. На 60-годишния Данаил Пеков и на Захари Донков (30 г.), който е шеф на охранителния екип и карал бронирания джип "Чероки", е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа. Двамата оставят джипа без надзор в двора на пощата, за да оставят сумата. Когато след 4-5 минути се връщат, установяват, че другите 12 чувала с банкноти са изчезнали. В тях имало 386 000 лева, приготвени за Мизия, Оряхово и Козлодуй. Най-вероятно обирът е инсцениран и извършен преди Бяла Слатина, смятат от разследването. За толкова малко време е невъзможно да се отвори вратата и да се изнесат чувалите. Не са намерени и свидетели на обира. Повдигнато е обвинение за длъжностно престъпление.

21 август 2003 г.:
Въоръжен грабеж е извършен около 15,30 часа на Околовръстния път в столицата, в близост до газостанция “Рафа”. По първоначални данни два автомобила засичат БМВ. В колата пътувал 24-годишен софиянец. По негови думи, нападателите го намушкали с нож в ръката, отнели му голяма сума пари и избягали. Пострадалият е настанен за лечение в болница. Той е регистриран в полицията за кражби и измами, има условна присъда.

4 февруари 2003 г.:
Четирима въоръжени бандити с маски задигат 20 000 лева от фирмена кола посред бял ден в София. Дръзкият обир става около 9,30 ч в квартал "Стрелбище". Крадците нападнат служебен автомобил на фирмата "Горнобанска вода", който превозва събрания оборот. Екшънът се разиграва, след като колата завива от бул. "Гоце Делчев" по ул. "Бадемова гора" 20А, където е главният офис на компанията за минерална вода. На 40 метра от централата автомобилът е засечен от "Фиат Темпра". Оттам изкачат четирима мъже с качулки на главите и черни дрехи, въоръжени с пистолети.
Обирджиите грабват черното куфарче, в което има 20 хил. лв., и напускат местопрестъплението.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2527 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.04.19 | 03:42

1
Платен материал

Добави коментар

Водещи новини