Полицията в Бургас ще следи за рисково шофиращи и возещи се абитуриенти

  • 12 юни 2020 14:18

  • 229
  • 0
 Полицията в Бургас ще следи за рисково шофиращи и возещи се абитуриенти
© Булфото

Полицията в Бургас ще следи за рисково шофиращи и возещи се абитуриенти. Изпращането на абитуриентите от училищата в Бургас ще е от 20 до 30 юни. Това каза началникът на отдел "Охранителна полиция" към Областна дирекция на МВР в морския град комисар Неделчо Рачев.

Събрали сме информация за пунктовете и училищата, където ще се съберат учениците и родителите, като и за заведенията, където ще празнуват по-късно вечерта. Повечето заведения са на територията на курорта "Слънчев бряг", обясни Рачев.

Колоните от моторни превозни средства ще бъдат придружавани от полицейски коли. Ще се следи за употреба на алкохол, наркотици и правоспособност. Ще се следи за опасно поведение при шофиране от абитуриенти, техни водачи, така и за поведението на пътници.

Полиция глоби абитуриенти в София за димки и неспазване на дистанция

Сред грубите нарушения е показването от автомобила, което означава, че младежите не са с обезопасителни колани, информира Рачев. Той призова абитуриентите да спазват правилата с цел опазване живота и здравето, както на самите себе си, така и на останалите участници.

Последвайте канала на

Novini.bg
229 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини