Няма замърсяване на въздуха във Велико Търново след пожара, унищожил 30 тона дрехи

08 юни 2020 20:53

Няма замърсяване на въздуха във Велико Търново след пожара, унищожил 30 тона дрехи
© gettyimages
976 1

Локализиран е пожарът, при който изгоряха повече от 30 тона дрехи втора употреба в склад в Южната промишлена зона на Велико Търново. Няма пострадали, гасенето на пожара продължава.

От Регионалната екологична инспекция посочиха, че няма замърсяване на въздуха със серни и азотни съединения. Пожарът в склада за дрехи втора употреба във великотърновския квартал „Чолаковци“ възниква около 14,30 часа днес.

Стана ясно откъде е тръгнал пожарът в Шумен, при който загинаха две деца

В гасенето се включиха 28 огнеборци с 6 противопожарни автомобила и кран от Велико Търново и Горна Оряховица, посочи Пламен Иванов, началник на противопожарната служба в областния град, предаде БНР.

„Пострадали няма. Вятърът духа от изток на запад, така че пушекът отива към нежилищни райони. Няма опасност за хората. Надяваме се, че след два-три часа може би вече ще спре и дименето, но много голямо количество дрехи, натрупани са и трудно става“, коментира началникът на противопожарната служба.

Първоначалните версии за пожара са късо съединение или небрежност при боравене с огън. На този етап няма данни за умишлен палеж. Щетите са за десетки хиляди лева, поясниха от противопожарната служба.

Мая Йорданова
976 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Грейс

2020.06.09 | 07:08

1
Аз и не очаквах друго! В България винаги всичко е в норма.

Добави коментар

Водещи новини