Иззеха 1 тон месо без документи от цех в село Караджово

  • 27 май 2020 17:54

  • 1050
  • 2
Иззеха 1 тон месо без документи от цех в село Караджово
© Pixabay

1 тон месо без документи за произход откриха служители на икономическа полиция Пловдив. Месото е иззето от цех в село Караджово, предава Нова Телевизия.

На 27 май при проверка в цех за преработка на месо в с. Караджово, обл. Пловдив служители от отдел "Иономическа полиция" Пловдив при съвместна проверка с контролните органи - Областната дирекция по безопасност на храните и Инспекцията по труда, установили, че в обекта, стопанисван от старозагорска фирма, се съхранява месо без документи за произход.

Продажбите на "веган месо" са скочили със 141 процента

Служителите на икономическа полиция са започнали документална проверка във връзка с изясняване на обстоятелствата. В хода на работа проверяващите от ОДБХ-Пловдив са констатирали липса на удостоверение за регистрация по Закона за храните и открили, че съхраняваното в работното помещение охладено пилешко месо е без здравно-индентификационни документи,които да доказват произхода и годноста му за консумация.

Контролните органи са съставили констативен протокол, акт за възбрана, протокол за отговорно пазене и разпореждане за унищожаване на откритото месо. Случаят е докладван на дежурен прокурор при Районна прокуратура Асеновград.

Novini.bg
1050 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.05.27 | 20:37

2
Доставете го в парламента,и без друго ядат на гювеч,вместо са го хвърляте
wtf!?!?!??!

2020.05.27 | 18:04

1
червените хрантутници реагирали остро на ватенките?!?!? no way!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини