От фенклуба на "Локомотив Пловдив" с подробности за масовия бой със замесен полицай

  • 27 май 2020 08:44

  • 2351
  • 3
© Pixabay

МВР започва дисциплинарно производство срещу служител, който е участвал в масовия бой с футболни фенове в Пловдив. Според свидетели той е намушкал с нож 16-годишен младеж, участвал в мелето.

"След инцидента видяхме опит да се настрои обществото срещу футболните фенове. Подобни случаи е лесно да се заклеймят, когато се нарекат фенове или ултраси. В България за съжаление това е присъда. В годините обаче се доказахме със социалните и обществени дейности, защото за нас това никога не е било просто футбол“, заяви в сутрешния блок на БТВ Атанас Нейков, представител на фенклуба на "Локомотив Пловдив". 

Масов бой пред заведение в Пловдив: Има ранени и арестувани

"Този бой няма общо с футбола, защото в деня не е е имало мач или събитие. Говорим за обикновена случа между граждани в заведение. Възникнал е спор. Въпросът е защо полицаят, освен че не се е легитимирал, е носил и нож със себе си. Ако се беше представил, можеше и да не се стигне до бой", каза още той. 

От фенклуба на „Локомотив Пловдив“ апелират за прозрачност, тъй като има замесен полицейски служител. 

"Надяваме се следствието да третира всички замесени по един и същи начин, както и да не се търси изкупителна жертва“, коментира Атанас Нейков.

Пострадалото 16-годишно момче, което е с множество порезни рани от нож, е изписано от болница. Според Нейков е порязан по главата и ръцете. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2351 3

Коментари 3

Добави коментар
Бай Васо Сърбеца

2020.05.27 | 11:49

3
Всички униформи на въжето
Ами

2020.05.27 | 11:05

2
МВР министъра веднага да си подаде оставката!
хахахаха

2020.05.27 | 10:46

1
Дришльовците да не си търсят белята.Ако бяха седяли мирни,нямаше да ги порежат.Според вас,ако 5-6 човека нападнат някого,той какво да направи,да се остави да го строшат ли дрогираните келешщи?

Добави коментар

Водещи новини