Дават шофьорска книжка само срещу здравни вноски

  • 10 април 2012 13:31

  • 1302
  • 11
Дават шофьорска книжка само срещу здравни вноски
©

Новият министър на здравеопазването Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, разкри, че се обсъжда идеята шофьорски книжки да се издават само срещу документ за платени здравни осигуровки, пише Стандарт.

"След като бях некоректно цитирана във връзка с нетрадиционната мярка лична карта да се издава срещу платени здравни осигуровки, сега смятам, че няма нищо лошо така както се ползват административни услуги само срещу платени данъци, да се издават лични документи срещу платени здравни осигуровки", каза министър Атанасова във Велико Търново. Тя дойде по покана на кмета Даниел Панов, за да открие ново кардиологично отделение в старата столица.

Министър Атанасова преряза лентата на ремонтираното и оборудвано с изцяло нова техника отделение по кардио-инвазивна хирургия. Новата структура в МБАЛ във Велико Търново е изградена изцяло с финансови средства на лечебното заведение. Апаратурата и ремонтите са на стойност 700 000 лева, като голяма част от парите са дарени от великотърновски фирми. Отделението вече разполага с най-висок клас апаратура, която може да покрие нуждите от диагностика и лечение на отделението по кардиология и на отделенията по съдова хирургия, неврология и неврохирургия.

Здравният министър каза, че е поръчала на всички болници, които са с дългове, да обяснят писмено до няколко дни кои са най-големите им кредитори. Най-вероятно това били фармацевтичните фирми и дълговете са натрупвани в продължение на години. "След като получа резултатите, ще бъда много стриктна и ако някой мениджърски екип няма конкретни предложения за бъдещата си работа, ще се стигне и до смяна на директори на болници, ако се наложи", каза Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1302 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
НЕ ЗНАМ КОЙ СЪМ АЗ

2012.04.11 | 10:56

11
НЕ КОМПЕТЕНТНИ И ЛЪХАЩИ ПРОСТОТА СА УПРАВЛЯВАЩИТЕ В МОМЕНТА............БАЗИ БОЖЕ БЪЛГАРИЯ...

2012.04.11 | 08:35

10
по напред трябва да започнат с възстановяване на сумите платени за преглед и лечение при липса на направление. след като има вариянт да плащаме 2 пъти, защо да няма вариант да не плащаш.
Гражданчето

2012.04.11 | 05:30

9
Крайно време е за министри да се назначават хора които има подходящо образование , млади са , и не са от редиците на държавната администрация както редовно се случва не само при настоящият кабинет.
mitaka

2012.04.11 | 05:30

8
Все повече се затвърждава, че сития на гладен не вярва. Бат Бойко, ако толкова много иска млади хора за министри в кабинета си нека да ги вземе от онези среди, които сега най-много страдат-безработни и с ниски доходи. Те най-добре знаят какво е нужно на хората от средата където живеят, а тя е болшинството от народа. Така хем ще се поправя положението с ускорение, хем и бат Боко няма да се срами, че някой от кабинета си трябва да смени защото не е полезен на обществото.
4i4o go6o

2012.04.11 | 05:29

7
Много ми е интересно безработните ( безработицата сега е рекордна ) от къде да намерят пари за да си плащат здравните осигуровки и май ще трябва да питаме конституционният съд дали според Конституцията на Република България таксите към бюджета или личното оцеляване на безработните е по-важно и за какво са му здравни осигуровки на някой ако умре от глад примерно със какво ще му помогне това че си е платил здравните осигуровки примерно да си намери работа или да си набави законно прехрана .

2012.04.11 | 05:28

6
Тая е тежка артилерия ама само в насирането .
Бичето

2012.04.11 | 05:28

5
Аз пък искам когато : Депутат напусне парламентарната си група да си ходи от парламента а не да бъде независим или да се боядиса примерно, ако не ходи на работа да му спират не само заплатата а и да му отнемат всички бонуси и права ( повече от на обикновеният гражданин на България ) , да се намали държавната администрация да се намали до около 35 000 души сегашният и брой е доста над нуждите на страната , да се влиза в затвора когато те хванат да крадеш от държавата ( а не само да влизат хора за откраднат кон или кокошка и то преди години не сега ) , да си носиш отговорността когато се представиш за висшист а не си и се облагодетелстваш или помогнеш за това на други хора, да се влиза в затвора когато си работодател и не плащаш заплати и осигуровки на служителите си , и т . н. Ако някой се сети за още нещо да добави към списъка моя .
анонимна

2012.04.11 | 05:27

4
Това пък е върха на простотията! Аз досега не съм имала полза от тези здравни осигуровки, въпреки, че продължавам да ги плащам! Какво общо има шофьорската книжка със здравните осигуровки???

2012.04.11 | 05:27

3
Тая мърла може да предложи и без здравни осигуровки да не можем да пазаруваме а ? Да еба аз и олигофрените дето сте се събрали там горе........Накарайте работодателите да ги плащат бе помияриии,какво сте тръгнали срещу бедния работник и безработните ?

2012.04.11 | 05:25

2
Да да вярно е тежката артилерия, откакто е дошла едни залпове пуска... и всичките халосни!

Добави коментар

Водещи новини