Иззети са шест лодки и мрежи на бракониери в езерото Вая в Бургас

  • 14 май 2020 15:08

  • 998
  • 1
Иззети са шест лодки и мрежи на бракониери в езерото Вая в Бургас
© Pixabay

Иззети са шест лодки и мрежи на бракониери в езерото Вая в Бургас. Акцията е осъществена от служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакуртури /ИАРА/ и Областната дирекция на МВР в Бургас, съобщиха директорът на ИАРА Галин Николов.

Лодките и мрежите са открити по време на проверка и обход на езеро Вая по вода.

Иззеха над 550 килограма риба

Николов уточни, че хрилните мрежи са били поставени в работно положение и с улов в тях на шаран. При обхода на езерото с патрулната лодка инспекторите са забелязали и нарушители, които са успели да избягат, предаде БТА.

Иззети са пет пластмасови лодки, една гумена и мрежите с дължина 1550 метра. Рибата от вида шаран - 25 килограма, е освободена и върната във водите на езерото.

Акцията е част от мащабна кампания срещу нерегламентиран улов на риба и бракониерски набези.

Наблюденията за спазване правилата за отговорен риболов и опазване на рибния ресурс продължават, добави Николов. Той призова гражданите, забелязали нередности или със съмнения за извършване на нерегламентиран риболов да сигнализират на телефон 112.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
998 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Браво

2020.05.15 | 08:46

1
Така трябва, но трябва проверките да не са инцидентни и нарушителите да не успяват да избягват! Чак тогава ще има траен ефект върху опазването на водоема и резултат за фауната там!

Добави коментар

Водещи новини