Разбиха наркобанда във Великотърновско

  • 06 април 2012 12:43

  • 1175
  • 3
Разбиха наркобанда във Великотърновско
© Булфото

Служители на Областната дирекция на МВР-Велико Търново неутрализираха престъпна група, занимавала се с търговия и разпространение на наркотици, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В спецоперацията за противодействие на разпространението на наркотични вещества участвали служители на областната дирекция и на районните полицейски управления в Горна Оряховица, Свищов, Павликени и Стражица. Акцията е реализирана на 4 април на територията на Бяла черква. 23-годишният В.К. - криминално проявен и осъждан за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси, 24-годишният Т.Т. - също криминално проявен и осъждан за кражба, и 22-годишният И.К. - тримата от Павликени, били засечени непосредствено след наркосделка. Те пътували в лек автомобил “Фолксваген Голф”. При вида на униформените – двама, от които стояли зад колата им, В.К. включил задна скорост, ударил единия от полицаите, след което натиснал педала на газта и потеглил, но не можал да овладее голфа и самокатастрофирал. Оказана е медицинска помощ на служителя на реда, който е с леки охлузвания. Последвал оглед на място, при който е иззето найлоново пликче с 12 грама бяло прахообразно вещество, реагирало на метамфетамин при направения наркотест.

В хода на извършените претърсвания в жилищата и колите на тримата, както и в търговски помещения в Павликени и Бяла черква, са открити още 20 грама от същия наркотик и 10 грама марихуана. Разследващите влезли в следите и на 32-годишния Й.Т. от Бяла черква, известен на МВР и осъждан за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. Той бил в тясна връзка с В.К., установили криминалистите. Двамата били главните играчи в разпространението на дрога в този регион – отговаряли за доставката и съхранението на наркотиците.

По случая в ОДМВР - Велико Търново е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в прокуратурата В.К. и Й.Т. са привлечени като обвиняеми, постановено е 72-часовото им задържане.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1175 3

Коментари 3

Добави коментар
dvdvd

2013.03.02 | 02:07

3
ei opitvma se da pusna 1 komenta i ne mi dava tova saitche ..... vashta maika jurnalistka i adminska na saita!!!!
bbbbbbb

2012.04.06 | 13:23

2
VASHTO MAMI MRUSNO KAKVI DUMI STE SLOJI DA NEMOGAT DA SE POBLIKUVA WE MAIKA VI DA EBAAAAAAAA
aaaaa

2012.04.06 | 13:20

1
shto ne mi prie komentara we maika vi da eba i smotanqci opravete si saita geiove spleskani

Добави коментар

Водещи новини