Откриха издирвания Митко Бомбата в тайник в дома му

  • 06 април 2012 12:28

  • 2056
  • 0
Откриха издирвания Митко Бомбата в тайник в дома му
©

Полицията откри обявен за национално издирване в специален тайник към дома му в столицата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

След упорита работа криминалисти от сектор „Издирване” на столичната дирекция задържаха рецидивист, обявен за общодържавно издирване. Във вчерашната акция взеха участие и техни колеги от Главна дирекция „Криминална полиция” и служители на звено „Специализирани полицейски сили”-СДВР.

Обявеният за издирване Д.Н. на 44 години - Митко Бомбата, пребивавал на адреси в ж.к. „Люлин” и на бул. ”Дондуков”, но многократните проверки на тези жилища не довели до резултат. Установило се, че опасният мъж се укрива в кв. „Банишора” в жилищна кооперация на ул. „Странджа”. Според предварителната информация, рецидивистът бил агресивен и въоръжен с незаконно оръжие, което наложило да се действа внимателно при задържането.

Вчера следобед служителите предприели планирана акция. Пристигнали пред апартамента, но никой не отворил. Преди да разбият входната врата, синовете на Д.Н. все пак отключили, но търсеният не бил там. Стълба от апартамента водела към приземно помещение, което също било претърсено. Оттам имало изход към гаражна клетка с облицовани с ламперия стени. Зад един от панелите на облицовката е открито изпровизирано скривалище. Точно там е намерен издирваният.

Д.Н. е приведен незабавно в Централния затвор. Криминалното минало на задържания е богато – регистриран е за опит за убийство, нанасяне на телесна повреда, измама, грабежи, взломна кражба. Той е обявен за общодържавно издирване от ОДМВР-София през ноември м.г. по две дела на Софийски окръжен съд с мярка „задържане под стража”. Същата мярка постановила и Софийска районна прокуратура – мъжът е обвиняем по чл. 152 от НК. Д.Н. е изтърпял 12-годишна присъда за опит за убийство – през 2002 г. прострелял няколко пъти с огнестрелно оръжие 17-годишен младеж.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2056 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини