Дисциплинарно уволнение за Данчо Катаджията

  • 17 април 2020 12:44

  • 7585
  • 5
Дисциплинарно уволнение за Данчо Катаджията
© Булфото

Йордан Петков, по-известен като Данчо Катаджията, е уволнен дисциплинарно. Това се случи официално със заповед на министъра на вътрешните работи с дата 15-ти април.

За уволнението му се говори още след като бе задържан, но заповедта идва след като няколко дни преди това бе отстранен неговият колега - полицая Иван Иванов от ловешката „Пътна полиция“.

Иванов също стана известен с това, че е дясната ръка на нашумелия ловешки полицай - Данчо Катаджията. След серия от медийни репортажи стана ясно, че двамата са в близки отношения. Петков и Иванов участват и в скандалния клип със свалянето на номерата на семейство в Луковит, предаде дарикнюз.

Данчо Катаджията се разплака в съда, пуснаха го от ареста

От 21 февруари Данчо Катаджията е под домашен арест, след като Окръжен съд - Ловеч измени определението на Районен съд пускайки го от ареста. От няколко серии на разследване и репортажи стана ясно, че той е разследван за принуда, данъчни престъпления, търговия с влияние и други престъпления.

Показан бе и високият стандарт на живот на Данчо Катаджията, както и бизнесът, който върти в Ловеч и съседни села, въпреки че не му е позволено, заемайки длъжността на полицай.

Разследването срещу Петков и Иванов продължава.

Последвайте канала на

Novini.bg
7585 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2020.04.19 | 13:04

5
v plovdiv imashe edni takiva izrodi,eeee dokat gi vkarat na zatvor baq maka beshe .otmashtenieto ot tqhna strana bqha paleji na avtomobili i tn.....
Xxx

2020.04.17 | 19:00

4
Така Данчо така ще осъди държавата после в европейския съд че пак ние ще плащаме за това защото системата на МВР не струва нищо който не е уволнен от МВР той не е осъдил после и да е лапнал парички .
БГ

2020.04.17 | 13:49

1
А ЗАТВОР НЯМА ЛИ ДА ИМА?ИЛИ ТОЙ ЗА ТАЗИ УСЛУГА СИ ПЛАЩА!
от 30 години

2020.04.17 | 14:31

3
НЯМА СЪДЕБНА СПРАВЕДЛИВОСТ ВЪВ ОГРАБЕНАТА и ОКУПИРАНА ТЕРИТОРИЯ.
Валери Иванов

2020.04.17 | 14:06

2
Има още много като Данчо Катаджията.Няма ли контрол,няма ли кой да следи за личния състав Само като гледам колите как се движат то е страшно.Ползват се за лични нужди.Съсед ползва служебната кола като своя.гр Монтана.

Добави коментар

Водещи новини