Стрелецът на хазартния бос бил със сива перука

  • 05 април 2012 21:17

  • 3448
  • 0
Стрелецът на хазартния бос бил със сива перука
© Булфото

Убиецът, който застреля почти от упор хазартния бос Йордан Динов, е носил сива перука.

Това съобщиха разследващи от столичната полиция, информира "Монитор".

Бизнесменът от Благоевград беше застрелян посред бял ден в сряда сутринта на метри от сградата на Министерски съвет в София. Общо 5-6 свидетели са видели как 40-годишният мъж се свлича на земята, повален от куршумите. Само един очевидец, който по това време разглеждал мивки в близък магазин, успял да забележи извършителя. Свидетелят беше разпитван до късния следобед в деня на убийството от криминалистите в СДВР.

Според него, извършителят е едър мъж на около 30 години, носел е черно сако или яке.

„Ако не ме снимате и не ме показвате, мога да ви кажа какво видях”, разказа очевидецът, пише „Монитор”. Той е бил и до тялото на простреляния Динов в последните минути от живота му.

"Хъркаше и се давеше, а от гърдите и сърцето бликаше кръв”, каза още свидетелят. Той заедно с още няколко души спрели линейка, която случайно минавала по това време по улицата.

„Ама ние не сме за тук, отиваме на друг адрес”, започнали да обясняват медиците, които видимо нямали желание да качат Динов. Наложило се втора линейка да дойде и да го откара към „Пирогов”, но пациентът починал по пътя.

Веднага след разстрела на мястото пристигнаха криминалисти от отдел „Убийства” в СДВР и „Криминална полиция”. Огледът на полицаите показал, че в района има само една камера на близка сграда, но тя не записва. Видеооко, монтирано на нов хотел на бул. „Сливница” е заснело предполагаемия извършител посочиха вчера от полицията.

„Има объркване сред някои от очевидците – едни казват, че е с дълга коса, други, че е с къса. Всичко идва вероятно оттам, че си е свалил перуката”, коментираха близки до разследването.

До момента е изяснено, че в деня на убийството си Динов е имал среща с адвоката си в 14,20, тъй като е трябвало да се яви на дело в Административния съд, водено от данъчните срещу него. Преди това жертвата е имала среща с бившия кмет на Благоевград Костадин Паскалев. На нея Йордан е щял да се появи със сумата от около 32 000 лева и 5000 евро. Според слухове, плъзнали в Благоевград, парите били за нов политически проект на червен лидер. Близки на Динов обаче твърдят, че пачките са били, за да покрие задълженията си към НАП.

В момента за криминалистите е важно да изяснят колко души са знаели за срещата на Динов с Паскалев, защото най-вероятно информация е изтекла и към извършителя, който е бил подготвен и е знаел откъде ще мине мишената му. Във фаталния ден Йордан спрял нов „Фолксваген Пасат” с пазарджишка регистрация в началото на ул. „Св. Кирил и Методий” и тръгнал към мястото на срещата. Няколко метра след кръстовището с ул. „Будапеща” го застигнали и куршумите. „На това място има изоставена къща, собственост на италианец, от която може да го е дебнал, а може и да е следен”, предполагаха вчера хора от квартала.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3448 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини