Издирват 23-годишна жена за нарушаване на задължителната карантина

Полицията издирва 23-годишна жена за нарушаване на задължителна карантина. Районна прокуратура - Стара Загора - Териториално отделение - Раднево наблюдава досъдебно производство за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина. Това съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. Извършено е престъпление по чл.355 ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14166

Двама души избягаха от карантината си, този път във Велики Преслав

На 17 март 2020 г., 23-годишна жена е влязла на територията на Република България, през ГКПП - Видин - Дунав мост, с лек автомобил, марка "Фолксваген", с кърджалийска регистрация и е декларирала, че ще изпълнява 14-дневната си карантина в село в община Раднево, обл.Стара Загора.

При проверка от полицейски екипи на РУ на МВР - Раднево на посочения адрес, на 18.03.2020 г. и на 19.03.2020 г., жената не е била намерена. Майка й обяснила, че до момента тя не се е прибирала в селото, както е посочила в декларацията си. Полицейските екипи извършили проверка и на постоянния адрес на жената, в друго село в общината, но било установено, че и там не е пребивавала.

След извършената проверка писмените материали са докладвани в Районна прокуратура - Стара Загора - Териториално отделение - Раднево. Образувано е досъдебното производство за неспазването на карантината, което е взето под специален надзор от Апелативна прокуратура - Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор.

От Апелативната прокуратура в Пловдив припомнят, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години лишаване от свобода и глоба от десет до петдесет хиляди лева.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14166

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.03.25 | 15:17
  Каква файда, като я глобят или затворят, след като, ако е била заразена, може вече да е заразила сума ти народ? Кой идиот я измисли тази простотия с тези декларации? Защо не задържат тези, които се прибират и да ги изолират някъде за 2 седмици??
  1. 2020.03.25 | 16:47
   няма къде да изолират и с какво да изхранят половин България...
 2. 2020.03.25 | 15:21
  Тропа си жената коронавирус кючек. Ко толкоз?!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет