Двама души нарушиха карантината си в Стара Загора

Има готови 25 легла в Специализираната болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания в Стара Загора, медицинските екипи имат предпазни средства и консумативи. Това обяви на извънредна онлайн пресконференция кметът на Стара Загора Живко ТодоровЖивко ТодоровЖивко Тодоров е роден на 21 септември 1981 г. в гр. Стара Загора, България. Завършва ГПЧЕ „Ромен.

"Има готовност зала "Стара Загора" в ДЗУ да бъде предоставена за полева болница, но се надяваме това да не се случи", допълни още Живко ТодоровЖивко ТодоровЖивко Тодоров е роден на 21 септември 1981 г. в гр. Стара Загора, България. Завършва ГПЧЕ „Ромен.

"Продължава строгият контрол за изпълнение на препоръките на здравното министерство. На 24 март има нови двама санкционирани граждани, за които е установено, че не спазват карантинния период. По информация на МВР вече са направени и стъпките за образуване на досъдебно производство. Напомням, че отговорност се носи според Наказателния кодекс. Следим отблизо списъците, които имаме от Регионалната здравна инспекция, за да бъдем стриктни в контрола", подчерта секретарят на общината Делян Иванов.

COVID-19 порази цяло семейство с малки деца, заразата стигна и до Стара Загора

Има осигурени палатки за служителите на МВР, които извършват проверка на 10-те КПП-та на входно-изходните пътни артерии, намиращи се на територията на Стара Загора, предаде БТА.

Проведени са разговори с ръководството на ОД МВР - Стара Загора, проверяващите да влизат в положение на хора, които по медицински нужди трябва да преминат през пунктовете.

В помощ на всички граждани, които търсят информация, на официалния сайт на Община Стара Загора има изработена специална секция, в която хората могат да се информират, както и да открият синтезирана най-важната информация, свързана с мерките за ограничаване на вируса.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет