Главният секретар на МВР разкри колко са случаите на нарушена карантина у нас

  • 18 март 2020 07:52

  • 3665
  • 0
Главният секретар на МВР разкри колко са случаите на нарушена карантина у нас
© Кадър - Нова телевизия

Снощи в 19 часа със заповед град Банско е поставен под карантина. В процеса на работа всичко бе уточнено. Гражданите на Банско разбраха сериозността на положението и след първоначалния шок си седят вкъщи. В града се извършва патрулирането на местните колеги. На тях ще им помагат колегите от Благоевград и звеното на Жандармерията там. Това заяви в ефира на Нова телевизия главният секретар на МВР Ивайло Иванов по повод карантината над град Банско заради COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Той заяви, че вчера част от туроператорите са взели решение да изтеглят туристите си без това да е съгласувано с тях, което е меко казано безотговорно." Полицията ще събира и ескортира чуждите граждани до летището", подчерта главният секретар на МВР.

Няма паника в Банско, каза кметът на града

Иванов заяви, че в момента над 30 са случаите на нарушена карантина. "Призоваваме хората да спазват мерките", категоричен е той.

Попитан за проверките на аптеките и това дали има спекула, Иванов заяви, че има таван за цените на лекарствата по закон, но такъв за личните предпазни средства - няма. "За тези, които са били на по-висока цена, то са представени документи, че те са закупени на по-високи доставни цени. Няма констатирани нарушения", заяви още той.

По думите му ало измамите са малко от началото от годината и няма такива свързани с пандемията на коронавирус.

Той каза, че в Силистра гражданин е разпространявал във Фейсбук група информация за лица с положителни проби за COVID-19,чиито проби обаче са отрицателни и след получен сигнал е образувано досъдебно производство.

Главният секретар заяви, че в ромските махали няма засилено полицейско присъствие, но има организация да реагират на всеки един сигнал.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
3665 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини