Гл. секретар на МВР: Взехме всички мерки, които са от компетентността ни

  • 06 март 2020 15:09

  • 1940
  • 3
©

За ситуацията в сградата на Народно събрание 2 бяхме запознати вчера след 18:00 часа. След като обсъдихме реалната ситуация с колегите преценихме, че няма заложническата криза, няма терористичен акт, няма отвличане или принуда, категорично нямаше данни за заплаха на живота, на който и да е или на сестрите, които са вътре. Въпреки всичко това, ние взехме всички мерки, които са от компетентността на МВР. Това заяви по време на брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов, предаде репортер на Novini.bg.

Той бе категоричен, че ситуацията не е била подценена.

Над 20 часа продължава барикадата на медицинските сестри в парламента

Присъствие в сградата нямаме", каза той и уточни, че МВР има присъствие пред сградата. „Ще продължим да имаме", каза Иванов.

Имаше постоянно наблюдение, както през деня, така и през нощта. Сутринта, когато ситуацията ескалира и имаше някаква реална опасност някой да падне от прозореца или да скочи нарочно, беше изпратено платнище и надуваем дюшек от пожарната, за да няма наранявания“, каза още той.

„НС е сграда с особен режим. Тя е стратегически обект и е извън юрисдикция. Тя се охранява от НСО“, уточни той.

Иванов обясни, че ролята на психолозите е да се изправят пред извършителите на тежки криминални престъпления. Щом не се е стигнало до ескалация на напрежението, психолозите са си свършили работата. Никога не сме очаквали от тях да свършат нашата работа, а напротив – искаме да ни помогнат, ако могат да предвидят поведението на лицата, срещу които сме изправени и за да можем да изградим нашата тактика за действие“, каза главният секретар на МВР.

Той отказа да коментира действията на НСО в конкретната ситуация. „От първия момент съм се свързал с колегите, които имат отношение. Не сме подценили ситуацията. Смятам, че сме взели всички мерки, които са от компетенцията на МВР“, категоричен бе Иванов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1940 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Колегата

2020.03.06 | 17:00

3

В мутрагенска власт, всички производни са мутрагени. Пък било то и на МВР шефа. Е на виш го хубаво.

Драган

2020.03.06 | 16:27

2

Това ли е главният секретар на МВР ?! А как тогава изглежда самото МВР? Е*ати МВРто. * за този знак изберете сами буквата.

2020.03.06 | 16:06

1

Ми тия никъде не ги видях.Дали лък не са невидими...........

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини