Измамници прибраха парите на баба за разваляне на "черна магия"

  • 26 февруари 2020 12:22

  • 306
  • 0
Измамници прибраха парите на баба за разваляне на "черна магия"
© Pixabay

Измамница и неин съучастник са установени от служители на РУ-Септември, съобщиха от Пресцентъра на ОД МВР-Пазарджик.

Преди два дни в полицейското управление дошла 56-годишна жителка на септемврийското село Виноградец. Притеснена тя съобщила, че непозната жена се е свързала с нея по мобилния и телефон. От отсрещната страна започнали обяснения, че на синът и е направена „черна магия“. Непознатата се представила за много веща в това и заявила, че може да развали магията. В противен случай нещо много лошо щяло да се случи.

Баба даде 180 лв. за "разваляне на магия"

За целта обаче мнимата врачка поискала от жертвата си сумата от 36 000 лева. Потърпевшата не разполагала с толкова пари и превела първоначално сумата от 250 лева. След това подала сигнал и в полицейското управление в Септември.

За работа по случая бил сформиран екип от криминалисти, които предприели действия по установяване самоличността на „врачката“. Вчера съвместно с колегите им от РУ-Пазарджик в близост до автогарата в областния град била задържана 31-годишна жена от Камено, заедно със съучастника й на 31г. от Златица. Двамата имали уговорка с жертвата да предаде друга част от исканата сума за разваляне на магията. Жената е криминално проявена с няколко криминални регистрации. Тя и нейният помагач са задържани в ареста на РУ-Септември за срок от 24 часа.

75-годишна жена даде злато и пари за "разваляне на магия"

При извършените процесуални действия са иззети и веществени доказателства имащи отношение към разследването. Работата с гастрольорите продължава под наблюдението на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик, води се полицейско производство. Изясняват се евентуални други случаи на подобни измами на територията на региона.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
306 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини