От Института за пътна безопасност с остра позиция след инцидента с трамвай в София

  • 21 февруари 2020 15:18

  • 1220
  • 1
От Института за пътна безопасност с остра позиция след инцидента с трамвай в София
© Булфото (архив)

От Института за Пътна Безопасност излязоха със становище по повод днешния инцидент с трамвай в София. Пътнотранспортното произшествие стана около 13 ч. днес на улиците „Граф Игнатиев“ и „Шести септември“ и едно дете бе ранено. 

Публикуваме текста без редакторска намеса: 

"За по-малко от три месеца в столицата станаха поредица от тежки инциденти, където хора бяха блъснати и дори имаше убит човек след ПТП с трамвай.

Инцидент с трамвай в София. Пострадало е дете

Всичко това се случва на фона на 100% увеличаване на жертвите само за две години. При всички предходни инциденти Общината отричаше вината за лошата обстановка да е на администрацията.

Днес след поредния инцидент обаче трябва всички да си дадем ясно сметка, че са налице всички индикатори за много сериозен, тежък и систематичен проблем не само с пътната безопасност като цяло в град София, а и с лошото и неефективно управление на масовия обществен градски транспорт.

Проблемите с травматизма не мога да бъдат отлагани за по-късно и за по-нататък, те не търпят отлагане. Несвойствените оправдания като това, че няма назначен зам.-кмет по транспорта, или че той скоро е встъпил в длъжност, са неадекватно оправдание, за което гражданите плащат с живота и здравето си.

Изчакването да минат тези или онези избори, да се назначи този или онзи човек, някъде там в бъдещето не решава проблема, а го задълбочават просто защото го отлагат", се казва в съобщението.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1220 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ватник

2020.02.21 | 23:30

1

А защо точно сега ви до миля за ранените по пътищата??? Или иначе казано дай да обслужим нечий интерес на гърба на ранените и загиналите, ГНУСНИЧКО Е...

Добави коментар

Водещи новини